Saturday, December 2, 2023
HemBoxing"Kommer det att bli Castillo/Mayweather": Oscar de la Hoya påminner om Pretty...

“Kommer det att bli Castillo/Mayweather”: Oscar de la Hoya påminner om Pretty Boys kontroversiella kamp för att reta Shakur Stevenson vs William Zepeda

Oscar de la hoya rör om i boxningsgrytan igen. Men den här gången har han tagit sig till X, tidigare Twitter för att göra några tunga spekulationer. Han har åberopat minnen från den omtvistade Castillo/Mayweather-matchen från 2002. Floyd Mayweather Jr. vann den matchen via enhälligt beslut, vilket inte passade bra hos fansen. Däremot gick Mayweather upp emot Jose Luis Castillo två gånger och gick ut som segrare båda gångerna.

Som Oscar de La Hoya antyder en förestående sammandrabbning mellan stigande stjärnor Shakur Stevenson och William Zepedaboxningsvärlden väntar ivrigt på bekräftelse, medan De La Hoya retar den potentiella uppgörelsen.

Oscar De La Hoya sätter igång spekulationer med en provocerande tweet

I ett Twitter-inlägg lyfter De La Hoya fram Stevensons påstådda ovilja att möta Zepeda igen. Detta står i kontrast till den mexikanske boxarens iver att kliva in i ringen med den unge pugilisten. Dessutom gick Oscar de la Hoya så långt som att säga att ingen vill ha “ingen del av Shakur.”

Hänvisningen till Castillo/Mayweather och det kontroversiella enhälliga beslutet till Mayweathers fördel. Detta lägger till ett lager av förväntan och drar paralleller till en historisk sammandrabbning som delade åsikter.

Zepedas tryckstil kan utgöra en potentiell utmaning för Shakur Stevenson, vilket ger upphov till oro för att Shakur skulle kunna använda en impopulär Mayweather-liknande pullback-strategi. Om du minns, åskådare bevittnade detta i hans match mot Jeremiah Nakathila. Förväntan på ett sådant tillvägagångssätt gör den föreslagna matchen mellan Shakur Stevenson och William Zepeda mindre tilltalande för fans och förståsigpåare i samhället.

Förra året “ankade” Zepeda dock Stevenson. Mycket kan förändras på ett år. Dessutom är det ganska uppenbart att De La Hoya kämpar för att få denna match-up att hända, på ett typiskt sätt för hans “Golden Boy”-sätt, har han kastat vilda matchups i luften på sistone.

Vad det än må vara så är en sak säker, om den här matchen blir av kommer den uppenbarligen att bli inget mindre än spektakulär.

När boxningsvärlden spekulerar i det potentiella resultatet kvarstår frågan: Kommer det att bli en upprepning av Castillo/Mayweather-dramat, eller kommer Stevenson att visa sin skicklighet genom att skola Zepeda? De La Hoyas tweet tänder förväntans lågor. På så sätt skapade scenen för en sammandrabbning som skulle kunna få resonans genom boxningshistoriens annaler.

RELATED ARTICLES

Mest populär