Wednesday, December 6, 2023
HemTennis"Kommer att hitta ett sätt"-typ 1 diabetespatient beskriver hans kamp för att...

“Kommer att hitta ett sätt”-typ 1 diabetespatient beskriver hans kamp för att spela professionell tennis samtidigt som han följer dess strikta regel

Tennis är en mycket krävande sport. En person måste vara både fysiskt och mentalt stark för att hantera hettan av professionell tennis. Men saker som inte är i ens kontroll får ingen hjälp av sporten. En spelare som hanterar ett medicinskt tillstånd får en liknande behandling på banan som en frisk. Är det rättvist eller är det bara ren okunskap?

Nyligen avslöjade den amerikanske tennisproffset Juan Cruz Aragone hur sporten har lagt till svårigheter för honom eftersom han lider av typ 1-diabetes. Här är sakerna han måste klara av.

Aragone berättar om saker som han möter när han spelar tennis

I en intervju med Tennis Channel delade Aragone sin historia. han sa, ”Jag får fortfarande inte ringa medicinsk time-out för typ 1-diabetes. Vi kom fram till ett beslut att vi skulle kunna ta en timeout i badrummet. Det gav uppenbarligen andra problem eftersom jag bara får ta ett visst antal toalettpauser.”

Changemaker på och utanför banan. @AragoneJC | #TenniStory pic.twitter.com/k8hurqZQl6

— Tennis Channel (@TennisChannel) 29 november 2022

Därefter tillade han: “Det slutade med att jag tack och lov hittade ett sätt att byta till en insulinpump. Uppenbarligen är det ett annat hinder eftersom det är en enhet. Du vet att jag verkligen kämpar för att spela tennis och vara en typ och jag är här ute och gör det varje dag och försöker hitta ett sätt.

Aragone har spelat professionell tennis sedan år 2017. Han strävar efter att hålla sin karriär vid liv och fortsätta göra det han älskar. 27-åringen har fortfarande kvar att etablera sig i ATP-tourerna. Han har varit en del av de 200 bästa, och därför kan man säga att han har potentialen, och den dagen han hittar på ett sätt som är ett perfekt sätt att motverka sin sjukdom, kan han bli en stjärna.

En långlivad Wimbledon-tradition som förändrades för gott

Londonbaserade Grand Slam har haft en tradition att få sina spelare att bära helvita kläder för turneringen. Faktum är att de har en klädkod för åskådare också.

Men även om regeln gör turneringen unik, har den ett problem. Regeln om vit outfit har fått fördömande för att ha orsakat oro för WTA-proffs som tävlar under sin menstruation.

Många proffs som Monica Puig höjde sina röster och fick till slut den önskade ändringen. Nu kan kvinnliga proffs bära mörka underkläder under kjolarna. Vad tycker du om sådana förändringar? Bör idrottsvärlden vara mer flexibel eller kommer den att förlora äkthet om man gör det?

RELATED ARTICLES

Mest populär