Wednesday, February 1, 2023
HemHockey"Kommer att bli mycket bättre": Wayne Gretzkys son Ty fick en gång...

“Kommer att bli mycket bättre”: Wayne Gretzkys son Ty fick en gång “smack-talked” om att följa pappas fotspår

En av Kanadas mest hyllade och älskade hockeyspelare, Wayne Gretzky, anses vara en av de största atleterna. Gretzky är en av de få spelarna i Amerika vars tröjnummer togs bort av ligan själv. Efter Gretzkys pensionering 1999 förväntade folk sig att hans söner skulle föra hans arv vidare. Ty Gretzky var en av Gretzkys tre söner som ofta jämfördes med Wayne, vilket gjorde att Ty pressades samtidigt.

Under sin långa 20-åriga hockeykarriär presterade Wayne Gretzky briljant i fyra lag. Han var också den högsta målskytten i många fall. Efter sin pensionering blev han tränare för det kanadensiska landslaget. För närvarande arbetar Gretzky lyckligtvis som sportanalytiker och har flera varumärkessamarbeten.

Wayne Gretzkys son upplevde jämförelse i sin barndom

Wayne Gretzkys äldste son, Ty Gretzky, upplevde stora jämförelser med sin far i sin barndom. Han var det enda barnet till Gretzky som tog upp hockey i unga år. Hans entusiasm för sporten gick dock inte bra. Ty var en del av hans skollag i 10:e klass i Shattuck-St. Marys skola. Som son till den största hockeyspelaren i landet granskade tränare och mediafolk hans sätt att spela.

Enligt NY Times 2006 gjorde Ty, endast under sin andra säsong av konkurrenskraftig hockey, fyra mål och sex assist på 29 matcher som center för den lägsta nivån av de fyra pojklagen i högstadiet. Granskningen av tränare och media pressade Ty. Han hoppades dock kunna förbättra sin prestation så småningom. I en intervju med NY Times berättade den 15-åriga Ty, “Jag blir smäckrad hela tiden på isen från andra spelare.” Han fortsatte, “Precis som,” jag trodde att du skulle bli mycket bättre, sånt där.”

Läs mer: “Jag är förmodligen mer konkurrenskraftig!”: Wayne Gretzky försökte en gång tona ned sina golffärdigheter inför sin fru

Trots all uppmärksamhet i media valde den unge Ty att strunta i det. Han visste dock att pressen att bli bäst som sin far inte skulle försvinna så snart. Han fortsatte att arbeta med sig själv.

Varför slutade Ty Gretzky spela hockey?

Eftersom han var den äldsta sonen till Wayne Gretzky var det svårt för TY att matcha sin far. I en av intervjuerna avslöjade Ty att han aldrig bar sitt efternamn på sin tröja när han spelade. Ändå skulle folk lära känna hans identitet. Han delade med ‘Thousand Oaks Acorn;’

“På något sätt skulle folk på läktaren bara ta reda på vem jag var och skrika: ‘Du kommer aldrig att bli lika bra som din pappa i hockey'”

Stolt över min son Ty som startade Gretzky Hockey School. Läs mer: http://t.co/WDoJ1riuJK pic.twitter.com/oy3IfFVqNq

— Wayne Gretzky (@WayneGretzky) 22 maj 2014

Även om Ty tyckte om sporten blev pressen för stor för honom att hantera. Han slutade så småningom med hockey och tog sin examen i tvärvetenskapliga studier från Arizona State University. För närvarande är han grundare av Gretzky Hockey School i Idaho.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär