Sunday, December 10, 2023
HemUfcKommer Alex Pereira att tvinga Israel Adesanya att ta sig upp i...

Kommer Alex Pereira att tvinga Israel Adesanya att ta sig upp i viktklassen igen efter UFC 295?

Den berömda före detta UFC-mellanviktskungen, Israel Adesanya, sa att han hade gjort upp poängen för sin rivalitet med Alex Pereira efter sin UFC 287-seger. Men många fans vill inte tro att så är fallet. Dessa två har en historia av fejding under sin tid i kickboxning också. Men den nuvarande poängen för rivaliteten mellan Adesanya och Pereira under UFC står på 1-1. Detta gör en trilogikamp mellan de två nästan oundviklig.

Men ser man på det faktum att Pereira och Adesanya för närvarande tävlar i olika divisioner av UFC, är chanserna för en trilogi ganska långsökta. Det kan bara hända om någon av dem väljer att ändra sin viktklass. Men vilken av dessa två bittra rivaler är mer sannolikt att göra flytten? Låt oss ta en titt.

Kommer Israel Adesanya att flytta till UFC:s lätta tungviktsdivision för trilogimatchen?

Tja, fansen som inte trodde på Adesanyas ord om att rivaliteten skulle avgöras var faktiskt korrekta. Även om det inte var omedelbart, hade ‘The Last Stylebender’ någonstans planer på att ta sig an sin före detta brasilianska rival i framtiden också. I avsnittet 12 juni 2023 av Ariel Helwanis show, “The MMA Hour”, gjorde “Izzy” ett stort avslöjande om detta ämne.

Han uppgav att han var redo att ta emot Pereira en tredje gång i UFC. Men, ‘Izzy’ hade också ett villkor för det. Den nigeriansk-nyazeeländaren sade, “Om han vinner bältet vid 205, ska jag göra det igen.” Efter en kort paus avslöjade ‘The Last Stylebender’ också, “Om inte, jag tror att han är klar med det, jag är klar med det, alla andra vill se det, men vi har gått vidare. Det är livet”.

Tja, om man ser på det faktum att Pereira kommer att slåss mot den tidigare divisionsmästaren Jiri Prochazka, kan många fans ta hans kommande UFC 295-match som en virtuell titeleliminator. Även om detta inte händer så indikerar det aktuella scenariot i UFC:s lätta tungviktsdivision att Pereira är ganska nära att vinna en titel.

Tror du att han kommer att kunna ta divisionsguldet och uppfylla “Izzys” villkor för trilogimatchen? Vi kommer att ta reda på det inom några timmar. Men på presskonferensen efter UFC 290 avslöjade Pereira att han också hade ett stort tillstånd innan han accepterade en trilogikamp mot sin bittra rival.

Vilket villkor uppgav Alex Pereira för att acceptera en trilogimatch mot Israel Adesanya?

Alex Pereira besegrade den tidigare UFC lätt tungviktsmästaren Jan Blachowicz på sin UFC 290-utflykt. Därför fick han också ett antal frågor om sitt nästa drag i pressmötet efter evenemanget. En av reportrarna där frågade Pereira om hans åsikter om en revansch mot “Izzy” och “Poatan” gav ett positivt svar.

Genom sin översättare svarade brasilianaren att han ville gå en kamp till i lätt tungvikt och sedan sjunka till mellanvikt för trilogin. Hans översättare citerade honom också och sa: “De är 1-1 i mellanvikt. Så inget mer rättvist än att göra trilogin i mellanvikt”.

Nåväl, nu när du är medveten om både ‘Izzys’ och Pereiras villkor för att acceptera en trilogimatch. Vilken tror du kommer hända? Kommer UFC-myndigheterna att fixa en “Izzy” mot “Poatan”-match i lätt tungvikt om den senare lyckas ta divisionsmästerskapet? Eller kommer de att följa Pereiras tillstånd och fixa hans trilogimatch mot “Izzy” i mellanvikt? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär