Saturday, January 28, 2023
HemMartial arts"Kommer aldrig att uppgå till någonting": Jackie Chan förvisades en gång med...

“Kommer aldrig att uppgå till någonting”: Jackie Chan förvisades en gång med förödmjukande ord för att vara en kampsportare

Jackie Chan, en stuntman som blivit actionkomedi-superstjärna, har medverkat i över 150 filmer sedan 1960-talet. Han är känd för den oförutsägbara innovation och humor som hans actionsekvenser är koreograferade med. Kampsportslegenden har strävat efter att vara en stjärna sedan barnsben. Men det var en förödmjukande händelse som accelererade hans takt med en stark beslutsamhet att bevisa sin duglighet.

Med tanke på hans filmer och glada personlighet är det svårt att föreställa sig Chan med ett ledset eller besviket ansikte. I Chans självbiografi, “Vux aldrig upp”, skrev han om den plågsamma smärta han hade till följd av de nedsättande kommentarerna eftersom Oscarsmottagaren var en kampsportare.

Jackie Chan blev upprörd av sin ex-flickväns pappa

För decennier sedan blev en blivande artist i Hongkong handlöst förälskad i en tjej. “Jag kallar henne Chang”, skrev han i sin bok. 15-åriga Chan träffade henne i Thailand där han gick för att uppträda på inbjudan. Även hon var infödd i Hongkong och ett år äldre än honom. De agerade tillsammans varje dag. Det lämnade Chan med blandade känslor av ångest och förtjusning.

När de var tillbaka i Hong Kong började de dejta på allvar. Chan skulle planera sätt att träffa henne trots sin rigorösa rutin att hitta dagsjobb i studior. Han älskade att få henne att skratta. Chan berättade om dagarna och sa: “Våra dagar var ojämförligt underbara. . .” Men det såg ett bittert slut.

DYK DYPARE

“Vi behöll vår hemlighet i flera år”, tills de stötte på hennes pappa en dag. Changs pappa blev arg över att få veta om deras förhållande. När Chan sa att han var en stuntman sa hennes far rakt upp i ansiktet: “En kampsportare kommer aldrig att bli något. Våga inte röra min dotter.”

Chan snyftade okontrollerat

Kampsportslegenden beskrev kommentarerna som hårdare än smärtan han utstod på inspelningsplatsen. “Slaget mot min självkänsla kändes mycket värre än att bli slagen av min herre”, beklagade han. Han brast genast ut i gråt.

Chan hade bara en sak i tankarna. Han bestämde sig för att bevisa för Chang, hennes föräldrar, och viktigast av allt för sig själv, att han inte var vad de uppfattade honom vara. Stridskonstnären accepterade varje tillfälle som kom i hans väg, även om det innebar att han skulle lämna Hong Kong.

Rush Hour-stjärnan spelade flera roller tills han fick sin första framgång i sin film från 1978, Snake in the Eagle’s Shadow. Så småningom blev han erkänd för sin actionkomedi-genre och började sin internationella karriär. The Police Story, Karate Kid och Shanghai Nights är några av hans mest kända filmer. Vad tycker du om det hjärtskärande men ändå genombrottsögonblick i Chans liv? Skriv i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär