Thursday, November 30, 2023
HemOlympics"Kom ihåg att jag sparkade mig själv så länge": 11x Surf Champ...

“Kom ihåg att jag sparkade mig själv så länge”: 11x Surf Champ Kelly Slater ångrar fortfarande att han inte räddade en pappas liv för nästan 33 år sedan

Kelly Slater är en känd professionell amerikansk surfare. För sina olika prestationer betraktas Slater som en surflegend för att ha vunnit otroliga 11 World Surf League-titlar. Det här rekordet inkluderar även hans fem raka titelvinster från 1994 till 1998. Surfingens GOAT äger också rekordet för den yngsta (20) och den äldsta surfaren (39) att vinna en WSL-titel.

Även om surfing är en rolig sport innehåller den många faror och svårigheter. Att vara medveten om sin omgivning är en väsentlig sak vid surfing. Slater påminde en gång om en olycklig incident där han missade ett tillfälle att rädda någons liv.

Kelly Slater minns en olycklig incident

Slater är inte främmande för olyckor och livshotande situationer på stranden. Men surfare måste vara medvetna om sådana farliga situationer och känna till sin omgivning.

Men ibland är situationen inte under ens kontroll, och Slater lärde sig detta tidigt i sin karriär. I maj, medan han pratade om att surfa på Grin Reapers podcast, blev Slater uppriktig med värdarna och mindes en olycklig olycka från sitt förflutna. En 17-årig Slater hade åkt till stranden med sina vänner för lite driftstopp. “Jag missade en på min hemrast en dag och den här killen drunknade precis framför mig, och jag såg inte ens det hända. Han var under vattnet, så jag hörde det inte”, berättade Slater.

Slaters vän, som var på stranden, försökte indikera för surfaren att han skulle hjälpa den drunknande mannen, men Slater kunde inte läsa hans handlingar. Han tillade vidare, “Han försökte hjälpa sin styvdotter, och hon levde och han drunknade. Vågorna var som två-tre fot, du vet att det inte var stort.”

En annan av Slaters vänner hoppade i havet för att rädda mannen och drog upp honom ur vattnet. Men även efter viss behandling på plats på stranden överlevde mannen inte. Slater var arg på sig själv för att han inte märkte att olyckan inträffade precis framför honom och lät mannen dö.

“Jag var 17 vid den tiden och minns att jag sparkade mig själv så länge. Jag var som att jag skulle ha räddat killens liv utan att ens kämpa, som om jag skulle ha gett honom min bräde och jag skulle ha simmat upp honom”, mindes Slater. Det var en olycklig olycka, och Slater medgav att surfing inte alltid är soligt och roligt.

Hur började Slater surfa?

Den amerikanska surflegenden hade först börjat surfa vid bara fem års ålder. Slater utvecklade snart en kärlek till sporten och bestämde sig för att bygga en professionell karriär inom surfing.

1990 började Slater surfa professionellt, men surfaren fick inte en bra start. Men på ett par år började han vinna stora titlar.

Slater kom in i rampljuset efter att ha vunnit Pipeline Masters på Hawaii 1982, vilket hjälpte honom att ta sin första världstitel vid bara 20. Idag är en 50-årig Slater still going strong. Hur länge kan han fortsätta att dominera sporten?

RELATED ARTICLES

Mest populär