Wednesday, February 28, 2024
HemNBAKnicks möter $116,9 miljoner Ultimatum med den senaste handeln efter att ha...

Knicks möter $116,9 miljoner Ultimatum med den senaste handeln efter att ha budat RJ Barrett Farväl med 2023

New York Knicks avslutade året med dunder och brak. Efter att ha letat efter en potentiell stor svängning på handelsmarknaden under ganska lång tid gjorde de äntligen ett drag. Enligt Shams Charania från Athletic skickade Knicks RJ Barrett packning med Immanuel Quickley och New Yorks andraomgångsval 2024 till Manhattan i utbyte mot OG Anunoby, Malachi Flynn och Precious Achiuwa.

De senaste rapporterna avslöjar dock att Knicks har ett ultimatum på 116,9 miljoner dollar som väntar vid deras tröskel med sin senaste handel.

Ultimatum på 116,9 miljoner dollar

I kölvattnet av Mitchell Robinsons skada kommer 3-and-D-vingen Anunoby att vara ett solidt defensivt tillskott till laget. Knicks har varit i jakten på att förvärva Anunoby under en tid och tog honom till slut i gruppen innan han blir en fri agent under lågsäsongen. Idag är dock sista dagen för Anunoby att skriva på en fyraårig förlängning på 116,9 miljoner dollar med Knicks. Han skulle återigen vara berättigad att träffa ett fyraårigt avtal på 117 miljoner dollar den 30 juni efter att han hävt begränsningen i sex månader. Inom dessa sex månader kommer han bara att vara berättigad att förlänga i två år för 40 miljoner dollar. Men om allt går fel har han fortfarande ett spelaralternativ på 19,9 miljoner dollar för 2024–2025.

Huruvida han skulle skriva på förlängningen om Knicks lämnade ett bud är en annan fråga. Raptors skulle enligt uppgift lägga ett bud på en förlängning värd så mycket som $117 miljoner under fyra år. Enligt Marc Stein skulle Anunoby tacka nej till alla sådana kontraktsöversikter för att slå free agency i jakten på ett mer lukrativt kontrakt. Med tanke på att Dillon Brooks tjänar 20 miljoner dollar per säsong, skulle det vara som att sälja sig själv kort att skriva på ett kontrakt på 30 miljoner dollar per år.

Anunobys defensiva närvaro är precis vad Knicks behövde

Anunoby har varit lojal mot Raptors under hela sin sju år långa karriär. Men nu är det dags för honom att slå sig samman med Jalen Brunson och Julius Randle för att hjälpa Knicks att ta sig in i eftersäsongen. Han tar inte bara med sig sin defensiva skicklighet till laget, utan han kommer också med mästerskapshärstamning. Han vann NBA-titeln 2019 med Raptors och utsågs även till det All-Defensive Second Team förra säsongen.

Knicks är för närvarande sjua i Eastern Conference med ett rekord på 17-14. En stor del av deras kamp har varit den säsongsavslutande fotledsskadan på Mitchell Robinson, som har skakat lagets försvar. Anunoby passar dock defensivt och kan hjälpa laget att komma tillbaka på rätt spår.

Vad är dina tankar om storfilmshandeln? Låt oss veta i kommentarerna!

RELATED ARTICLES

Mest populär