Thursday, November 30, 2023
HemViralSportsMomentsKlimataktivister dömda för att ha orsakat störningar under UCI-mästerskapet i cykel

Klimataktivister dömda för att ha orsakat störningar under UCI-mästerskapet i cykel

För några månader sedan injicerades UCI World Cycling Championships med en oväntad dos av dramatik när en grupp klimataktivister skapade vägspärrar som resulterade i att evenemanget stannade. Under den senaste tidens utveckling har aktivisterna dömts av rättvisa.

Rättegången har utspelat sig i domstolen vilket resulterat i att de försvarar sina handlingar. Inför de svåra omständigheterna överväger de att förbli engagerade i sin sak för att tackla den pågående klimatkrisen.

Rättsliga förfaranden utspelar sig efter det avbrutna cykelevenemanget av klimataktivister

Demonstranterna, inklusive Catriona Roberts, Ben Taylor, Romane Moulin och Rebecca Kerr, som tillhör klimatförändringsaktionsgruppen ‘This is Rigged’ deltog i protesten. Gruppen publicerade på det officiella Twitter-handtaget den 6 augusti om protesten som ägde rum under det prestigefyllda cykelevenemanget.

Beväpnade med krutkanoner, kedjade sig samman, vidtog aktivisterna åtgärder för att hindra loppet som ledde till den tillfälliga avstängningen. Polisvittnen har lämnat berättelser om protesten som ägde rum under herrarnas elitlopp. En av dem, PC McKinnon, delade insikter om aktivisterna med The Herald och sa: “Sättet som de var klädda såg de lite rufsiga ut. Nästan som om de hade sovit dåligt.”

Den 8 november, onsdagen, ägde en dagslång rättegång rum vid Falkirk Sheriff Court som dömde Roberts, Taylor och Moulin som representerade sig själva vid domstolen utan hjälp av någon advokat.

Ett fortsatt engagemang från klimataktivisterna

Aktivisterna tillsammans med deras juridiska företrädare presenterade sitt uttalande inför domstolen. Till försvar av hennes handlingar framförde Roberts sina åsikter och sa: “Om ditt hus brinner och du skriker på gatan, stoppar trafiken och blir rotad i rädsla, skulle du bli arresterad för brott mot freden? Nej, självklart inte. Tja, vårt hem brinner, och bara för att du kanske är privilegierad nog att inte känna det ännu, betyder det inte att vi inte borde skrika på gatorna.”

Å andra sidan hävdade advokaten Sandy O’Gill att de tog stöd av demonstranterna och sa att deras handlingar inte väckte tillräcklig rädsla som skulle leda till ett brott mot fredsanklagelsen. Taylor drog till och med historiska referenser som suffragettrörelsen för att motivera deras handlingsväg.

Idrottare möter motgångar när demonstranter stör herrarnas cykel-VM, vilket orsakar nästan en timmes försening

Även om alla fyra demonstranterna dömdes på anklagelse om fredsbrott av sheriff McCulloch. Roberts, Moulin och Kerr förmanades medan Taylor fick böter för sina handlingar. Roberts kastade ytterligare ljus över hennes kommande handlingssätt för att protestera mot den pågående klimatkrisen och levnadskostnadskrisen.

Kampen mellan det moraliska imperativ som aktivisterna känner och de rättsliga åtgärderna som följts av störningen av UCI World Cycling Championship har tagit cykelgemenskapen med storm. Eftersom de fortfarande är beslutsamma i sitt åtagande att inleda ytterligare protester, signalerar det deras beslutsamhet att ta itu med globala frågor.

RELATED ARTICLES

Mest populär