Saturday, December 9, 2023
HemBoxing"King of the Heavyweight Division": Oleksandr Usyks gest vid WBC Convention drar...

“King of the Heavyweight Division”: Oleksandr Usyks gest vid WBC Convention drar blandade reaktioner från fans

Förväntan kring den historiska sammanslagningen av titlar i tungviktsklassen fortsätter. Inget datum har satts för den ultimata sammandrabbningen mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk än. Boxningsgemenskapen har redan dykt upp för att välja sida. Spänningen inför kampen? Starkare än någonsin.

WBC-titelinnehavaren Fury och hans motsvarighet, IBF, IBA, WBA och WBO-titelinnehavaren Usyk har väntat på manifestationen av deras kamp för att ta sin gång i nästan ett år nu. Nu, när både Usyk och Fury har tagit en kamp mot varandra, stiger deras kamp mot horisonten igen. En del av denna förväntan kändes vid WBC-kongressen som hölls i Uzbekistan i går kväll.

Fans samlar sig bakom Oleksandr Usyk för den förestående Fury Clash

På WBC-kongressen i går kväll tog ‘The Cat’ Usyk in WBC-bältet han vill ta ifrån ‘The Gypsy King’. Med en glädje av lycka och spänning i ansiktet smekte fightern bältet som han häftigt ville ha på sig. Hans framträdande på konventet kommer efter Furys promotor, Frank Warren antydde att den mycket efterlängtade sammandrabbningen av titeln skulle kunna inträffa i februari eller mars 2024. Avslöjandet har fått boxningsvärlden att höra av sig för de tidiga förutsägelserna. Ett fan föreslog att Usyk att få se WBC-bältet på kongressen var det närmaste han skulle komma det.

En annan användare ställde sig dock på den ukrainska fighterns sida för hans match. De förutspådde segern till hans fördel.

En annan användare ansåg att om Fury gjorde samma prestation som han gjorde mot Ngannou, skulle kampen vara till Usyks fördel. Den 28 oktober inledde Gypsy King en kamp mot den debuterande boxaren, Francis Ngannou. Trots sina ivriga ansträngningar lyckades han vinna kampen endast genom ett delat beslut. Det var en seger som kritiserades hårt, eftersom han var världsmästare som kämpade mot någon som aldrig boxats tidigare.

Sedan kom en användare som djärvt förklarade Oleksandr Usyk som den ultimata härskaren i tungviktsklassen.

Även om Fury-Usyk-kampen kan vara toppen av deras stridskarriärer, har den senare antytt om knäet på det.

Kommer Usyk att gå i pension efter Fury-kampen?

Usyk har meddelat sin ambitiösa plan för att slå Tyson Fury och säkra det obestridda mästerskapet i tungvikt i deras kommande match i februari. Efter denna potentiella seger avslöjade Usyk sin avsikt att dra sig tillbaka från boxningen och satsa på en fotbollskarriär. Usyk uttryckte sin kärlek till sporten och nämnde att han har skrivit på ett kontrakt med FC Polissya Zhytomyr, det bästa fotbollslaget i Ukraina.

Det är inte första gången han har antytt sin passion för fotboll. Han har tidigare påstått sig ha ingått ett officiellt avtal med klubben efter att ha spelat en vänskapsmatch i juli. Kontraktet rapporterades gälla i ett år och Usyk förväntades ta på sig tröjan nr 17 för laget. Polissya fick en uppflyttning till Ukrainas högsta fotbollsliga förra året. Den ligger för närvarande bara en poäng bakom serieledarna, Dnipro-1. Usyks potentiella övergång från boxning till fotboll ger en unik dimension till hans idrottskarriär.

Strålkastaren gynnar nu Usyk. Efter att hans kamp mot Fury tagit sin gång kommer sportvärlden att rikta uppmärksamheten mot hans nästa snålhet i riket. Kommer han att vinna mot Fury? Tidiga förutsägelser tyder på det. Men Fury har aldrig låtit förutsägelser blomstra. En kamp om böckerna? Vi kommer att bevaka sammandrabbningen noga. Håll utkik efter fler uppdateringar på den här fronten.

Vem tror du vinner mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär