Monday, February 26, 2024
HemBasketballKim Mulkey smutsar ner "Ailing Moral" hävdar efter att ha förlorat två...

Kim Mulkey smutsar ner “Ailing Moral” hävdar efter att ha förlorat två matcher i rad

Louisiana State University Lady Tigers fick två rygg mot rygg stötar i sin annars mestadels segerrika kampanj. De slogs nyligen av South Carolina Gamecocks och Mississippi State. Medan Gamecocks besegrade dem hemma, förlorade de mot Mississippi State på Humphrey Coliseum. Detta verkade vara en anledning till oro för fans och välönskade, vilket ledde till ett snabbt svar från huvudtränaren Kim Mulkey.

Mulkey fick nyligen en känslig fråga på presskonferensen innan matchen mot Florida Gators. 61-åringen tillfrågades om efterdyningarna av de förödmjukande nederlagen hade någon effekt på spelarnas moral. Och Mulkeys svar återspeglade hur säker hon var med sitt team.

Vad sa Mulkey?

En självsäker Mulkey avfärdade påståendena om den negativa effekten som nederlagen hade på hennes spelare. “Åh? Pratar du om främmande sedan vi förlorade två i rad?… För jag har varit i den här positionen många gånger,” skämtade Mulkey. Detta återspeglar hur säker hon är på att studsa tillbaka. Mulkey slutade dock inte där.

Hon förklarade, “Tja, jag vet inte eftersom det är ett annat lag. Det är inte samma lag som förra året. Jag vet inte om Mikaylah Williams någonsin förlorat två i rad. Jag vet inte om Hailey Van Lith… Jag vet inte. Jag ser inte på det så. Jag ser det som att någon slår dig… Du ser till att de gör vad de behöver göra för att slå dig och jag känner att båda lagen gjorde vad de behövde göra för att slå oss. Och sedan tar du upp vad du inte gjorde för att vinna spelet. Killar, vi är 17-4…”

Till vilket någon svarade, “18-4.” Efter att ha blivit korrigerad, sa Mulkey, “Åh, är vi? Se, jag vet inte ens. 18-4, ett av de bästa lagen i landet. Det händer. Vi går bara tillbaka till jobbet och fokuserar på nästa match.”

LSU har 18-4 i grundserien och har ett rekord på 5-3 i konferensen. De är rankade på 9:e plats i AP:s basketmätningar för kvinnor och om de studsar tillbaka härifrån kommer de säkert att ta sig till NCAA-turneringen. När det gäller deras nederlag har de båda kommit efter en vanlig defensiv prestation.

South Carolina Gamecocks hade klubbat LSU under fjärde kvartalet med en 14-24 stat. På samma sätt, som tog ett blad ur Gamecocks strategi, innehöll Mississippi State LSU under tredje kvartalet och slog 28 poäng inom den tidsgränsen.

Tyvärr kunde LSU inte täcka upp luckan och förlorade därför båda matcherna, vilket gav dem ett stort bakslag. Men Mulkey tycker annorlunda och hon kan ha rätt. Eftersom hon har stor erfarenhet av huvudtränare på 24 år, kan Mulkey enkelt styra bort sitt team från djupa vatten om de tar hennes råd.

Vilket råd gav Mulkey?

Mulkey hade tydligt påpekat hennes lags elände efter deras oväntade förlust mot Bulldogs. Hon hade avslöjat att för henne “var det här spelet ett som inte var förvånande.” Även om LSU hade ledningen i början, fick de helt slut på sina manus och kunde inte “tyckas få stopp defensivt när de betyder något.” Och Mulkey kan ha arbetat på sina elände fram till matchen mot Gators.

Förhoppningsvis kommer LSU att studsa tillbaka på modet och få genomslag även under den här säsongen. Vem vet om de kommer igång, de kanske vinner NCAA-titeln för andra året i rad. Fans och vilja som vill hoppas att turen gynnar dem i de kommande matcherna.

Läs mer: Michael Jordans “Rebellion” visade misstro mot patienten Phil Jackson 1990

Inlägget Kim Mulkey rubbishes “Ailing Morale” hävdar efter att ha förlorat två matcher i rad dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär