Monday, February 26, 2024
HemF1"Kids Cept Calling Me the N-Word": Lewis Hamilton släppte en gång sin...

“Kids Cept Calling Me the N-Word”: Lewis Hamilton släppte en gång sin vakt för att avslöja ärrbildande barndomstrauma

Mobbning i unga åldrar var, och på vissa ställen, allmänt utbredd. Saker och ting kan bli extremt traumatiserande för offret, vilket skapar många problem som kan förbli olösta även efter en lång tid. Den sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton hade också ställts inför liknande problem. Han beskriver sina skolår som de mest traumatiserande åren i sitt liv, efter att ha blivit utsatt för ständig mobbning och misshandel.

Amerikas favoritvideo idag

Lewis Hamilton öppnar upp sin barndomstrauma

Den enskilt mest frispråkiga föraren på nätet, Mercedes-föraren, är aldrig en som skyr svåra ämnen. För ungefär ett år sedan dök han upp i Jay Shettys podcast och öppnade upp om den skrämmande upplevelsen han gick igenom under sina yngre år.

”Skolan var den mest traumatiserande och svåra delen av livet. Jag blev mobbad vid 6 års ålder. På just den skolan var jag en av tre färgade personer.” Den sjufaldige världsmästaren fortsätter, “Rektorn hade det för oss (de tre färgade barnen), och särskilt mig, skulle jag säga.”

Rektorn var inte den enda personen som verkade rikta in sig på Hamilton baserat på hans ras, eftersom andra barn också gick upp mot honom. Britten öppnade upp om de frågor han inte kunde diskutera ärligt med sina föräldrar. “De här barnen kallade mig hela tiden n-ordet. Jag blev mobbad och slagen i skolan. Jag kunde inte försvara mig.” Hamilton höll dessa problem han stod inför i skolan för sig själv, eftersom han inte ville att hans far skulle uppfatta honom som att han inte var stark.

Tack vare sin passion för att köra kunde han kanalisera alla sina negativa känslor, ta på sig hjälmen och visa alla på rätt spår. På grund av detta säger Lewis Hamilton att han känner sig tacksam för alla strapatser som livet kastade på honom. “Jag är så tacksam för den resan. Det är det som byggde mig till den person jag är idag.”

“Hoppade 80 gånger ut ur flygplan”: Lewis Hamiltons hjältemod lämnade sin far ifrågasättande om genetisk make-up

Tyvärr, även efter att ha blivit en sjufaldig världsmästare, tenderar folk att kasta övergrepp mot Mercedes-föraren även 2023. Kanske är detta, i kombination med svårigheterna som alla färgade människor möter, den brinnande motivationen som tänder honom att göra allt som står i hans makt för att förbättra livet för andra underprivilegierade människor.

Lewis Hamiltons bidrag utanför Formel 1

Lika mycket som han har bidragit till sporten Formel 1 har han gjort så mycket mer även utanför banan. Vare sig det är att sponsra ett bord i Met Gala för svarta, begåvade designers, eller ta ett knä för George Floyd, är Lewis extremt frispråkig om sina ställningstaganden.

Han var pionjär för Hamiltonkommissionen, som försökte studera inkluderingen av färgade personer inom motorsporten. Chockerande nog arbetade bara 3 % av icke-vita människor inom ett team på tusentals. Studien finner att denna skillnad beror på att team tenderar att anställa från utvalda högskolor, och dessa högskolor är vanligtvis övervägande vita. Även de få färgade som finns har enligt Hamilton dubbelt så svårt att få jobb inom motorsporten.

Men efter hans ansträngningar börjar vi se fler kvinnor och fler färgade inom sporten. Trots detta, när vi ser sådan här förbannad statistik, kan vi bara luta oss tillbaka och undra hur många Lewis Hamiltons i världen har vi förlorat på grund av bristen på möjligheter för de underprivilegierade?

RELATED ARTICLES

Mest populär