Wednesday, February 28, 2024
HemBasketballKevin Garnett skickar kärlek till Dennis Rodman i Throwback Tribute to All-Time...

Kevin Garnett skickar kärlek till Dennis Rodman i Throwback Tribute to All-Time Performance

Du kan inte mäta en mästares hjärta. Även om basket handlar om siffror, går vissa immateriella tillgångar utöver statistikbladet. Saker som ledarskap, ansträngning och stress visas inte nödvändigtvis i siffrorna. Men vinnarna vet hur viktiga de är för att i slutändan nå framgång. Det är därför Kevin Garnett, som slet i Minnesota i evigheter innan han slutligen vann ett mästerskap med Boston Celtics, förstår vilken roll dessa immateriella föremål spelar. En uppskattning för dem fick den tidigare MVP:en att ge trovärdighet till en av de bästa som någonsin gjort det.

Dennis Rodman var dock inte en av siffrorna. Även om han var en god Hall of Famer, var hans inverkan mycket mer än vad som var synligt i boxresultatet. Istället gjorde hans ansträngning och liv honom verkligen till en av sitt slag.

Det finns ett gammalt citat som säger: “Om du vill veta hur bra Dennis Rodman är, vet bara att den här mannen hade Michael Jordan som sprang runt i Vegas och letade efter honom.” För även den största basketspelaren genom tiderna visste vilken inverkan Rodman hade på ett lag.

På sin Instagram-berättelse gjorde Garnett sin åsikt om den 5x NBA-mästaren tydlig. Genom att se honom med kommentarer som, “RIGHT…Shout to the wormen!”, “Cmon man”, och kallade honom GETEN med en emoji på plats, var KG all beröm för Dennis.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av SportsCenter (@sportscenter)

Grafiken i fråga är dock verkligen häpnadsväckande. Över en 2-match sträcka under hans tid med San Antonio Spurs, skulle The Worm hacka 49 returer utan att spela in en enda korg, som inkluderade en 28-rebounds match på 45 minuter. En perfekt inkapsling av hans påverkan och hur det var mycket mer än bara hinkar.

Men för Rodman fanns det en vetenskap bakom hans galenskap.

Dennis Rodman förklarar sin metodik bakom returer

I den sista bilden av inlägget skulle Detroit Pistons-legenden förklara sin träning för att briljera som rebounder. För var och en av spelarna han mötte studerade han deras mentalitet och var bollen skulle falla efter skott. Som ett resultat av detta berättade träffpunkten med fälgen för den 7x studsande mästaren var de skulle samla brädor.

Även om han aldrig var en produktiv målskytt, var det denna uppmärksamhet på detaljer tillsammans med oöverträffad liv och ansträngning som gjorde honom till den han var. Ett berömt klipp av Rodman som går mot Round Mound of Rebound Charles Barkley visar de två som jockeyar för en rebound. Envisheten och livligheten som visas är verkligen en syn att skåda. Deras kontinuerliga strid bildade en intensiv rivalitet men det gjorde också Barkley till ett fan.

Och det visar ytterligare den sanna mentaliteten hos en mästare.

Läs mer: Trots att folk hävdar att Dennis Rodman är “Crazy”, gör 3x NBA-mästare fantastiskt erkännande: “Mycket av hans skit som han gjorde …”

Inlägget Kevin Garnett Sends Love to Dennis Rodman i Throwback Tribute to All-Time Performance dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär