Tuesday, February 27, 2024
HemAEWKazuchika Okadas första gratisagentdag startar WWE-AEW budkrig som Tony Khan kan vinna

Kazuchika Okadas första gratisagentdag startar WWE-AEW budkrig som Tony Khan kan vinna

Den senaste heta talangen som är på väg att bli en fri agent är Kazuchika Okada. Stjärnans kontrakt med New Japan Pro Wrestling (NJPW) löpte ut i februari 2024. Med mängden talang under bältet och det namn han har gjort för sig själv kan han gå till vilken större brottningskampanj som helst som han vill. Så snart beskedet kom ut började de två största kampanjerna i branschen, WWE och AEW, sina budkrig. Det ser dock ut som att AEW kan vinna detta dragkamp.

Kommer Kazuchika Okada att bli All Elite?

Enligt Sean Ross Sapp av Fightful Select, sägs Rainmaker väga båda alternativen noggrant innan han gör det stora draget. Det uppges att Okada har haft några ord med folk på WWE. Medan båda parter är i samtal just nu, har NJPW-stjärnan nått ut till några stjärnor på WWE-listan för att förstå företagets tillvägagångssätt och “mäta hans erbjudanden” innan han fattar ett beslut.

På tal om AEW, så känns Saapps kommentarer som att Tony Khan kan vara på den vinnande sidan. Det har konstaterats att AEW ser ganska övertygad om att säkra Okada. Enligt Sapp har AEW uppgett att de har lagt ett bud som kan sägas vara ett rejält. Bortsett från det är trevande planer för hans officiella debut redan igång. Förberedelserna inför hans debut började för nästan en månad sedan och det ser ut som att AEW går all in.

Läs mer| BREAKING: Will Ospray landar i AEW, retas stora planer för Wembley Stadium

Fansen hade sett något liknande för ett par månader sedan. När AEW vinner den dragkampen är chansen stor att de kan vinna den här också, eftersom Okada har ett bekant ansikte på AEW-listan.

Varför har AEW övertaget?

Tillbaka i november 2023 tillkännagavs att en av NJPW:s främsta talanger, Will Ospreay, kommer att skriva på med AEW. Medan Ospreay fortfarande har en del av sin mandatperiod kvar på den Japan-baserade befordran, kommer han att komma till AEW när han uppfyller kontraktet. När Aerial Assasin blev fri agent började både WWE och AEW med sina budkrig. Medan WWE försökte göra om en gammal division med hjälp av Ospreay, planerade AEW att inkludera honom på huvudlistan.

Det som gjorde det lättare för Ospreay att gå över till AEW kan vara förhållandet mellan AEW och NJPW. Fansen är bekanta med att båda företagen har öppnat den “förbjudna dörren” och stjärnor från båda företagen uppträder ofta på den andra kampanjen. Bortsett från det hade Ospreay i en intervju avslöjat sina personliga fördomar för AEW som fick honom att skriva på med Tony Khan. Var tror du att Kazuchika Okada hamnar?

Inlägget Kazuchika Okadas första gratisagentdag startar WWE-AEW-budkrig som Tony Khan kan vinna dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär