Wednesday, February 28, 2024
HemNASCARKaulig Racing öppnar upp en löjlig $16 miljoner-utmaning med stöd av AJ...

Kaulig Racing öppnar upp en löjlig $16 miljoner-utmaning med stöd av AJ Allmendingers Road Course Prowess

Att vara oklanderlig på vägbanor är den identitet som AJ Allmendinger har skapat för sig själv i NASCAR. Från hans mästerskapstitel i Indianapolis Brickyard 2021 till att besegra Hendrick Motorsports-stjärnan William Byron på Charlotte Roval i år, Kaulig Racings förare har blivit synonymt med dominans, för att inte tala om hans vägbanas överlägsenhet 2022.

Redan 2019 gick Allmendinger till Kaulig Racing som deltidsförare i Xfinity Series. Men allteftersom säsongerna fortskred gjorde teamets tro på sin förare, och nu är de fulla av förtroende för sin 42-åriga stjärna, efter vilket de tog ett enormt steg och har riskerat hela $16 miljoner på honom.

Kaulig Racing spelar svindlande $16 miljoner på AJ Allmendinger

Charlotte Roval, banan där ljudet av Allmendingers cupserieseger 2023 över William Byron fortfarande ekar, är landsvägsbanan där han knep sin första titel efter hela 50 starter sedan Indy Road Course 2021. Banan har nu en speciell plats i Allmendingers hjärta.

Utstrålande av självförtroende och i ett försök att ge fansen lite adrenalinkick inför säsongen, presenterade Kaulig Racing en löjlig utmaning för samhället på X och skrev: “Tar du på Allmendinger Roval Challenge?…JA eller NEJ.”

Alla som är kapabla nog att överträffa vägbanans underbarn i ett 10-varvslopp på Charlotte Roval skulle få hela $16 miljoner prispengar och 18 hål golf med #16 Chevrolet-föraren. Men att vara ett underbarn på vägbanan skulle det inte vara något skämt att besegra honom, och att förlora loppet är mycket troligt. För att göra smaken av nederlag ännu mer bitter, kom Kaulig Racing på ett absurt straff för förloraren och avslöjade att de måste få sin minsta favoritförares signatur på sig. Tyst konstigt, eller hur?

Men för att göra saker lite rättvist, suckade Kaulig Racing lättnad när de avslöjade att Allmendinger skulle starta ett varv ner, i monsunförhållanden som liknar 2020 Xfinity Series på Roval, medan rivalerna kommer att starta i soligt väder vid behagliga 75 grader temperatur.

Den offentliga frågan om utmaningen fick stor uppmärksamhet när 1919 fans av 2231 accepterade affären, vilket gjorde att acceptansen gick till hela 86%. Men med enorma insatser på spelet kunde fansen inte motstå att ge sina blandade åsikter.

Kaulig Racings miljonuppenbarelse gjorde fansen splittrade

Det är inte en extraordinär sak för NASCAR-lag att ställa upp utmaningar för fansen då och då. Men det som är extraordinärt här är den enorma summan på 16 miljoner dollar, vilket är cirka 4x Allmendingers årliga utbetalning.

Ett fan uttryckte sin önskan att delta och tog samtidigt ett gipp på NASCAR:s ansträngande 36-loppsschema och kommenterade: “Utmaningen accepterad men istället för de arton hålen i golf kan jag få ett arton raceschema? ”

Avslöjandet fångade till och med Pro Late Model-racern Jay Nelson, och han accepterade utmaningen när han skrev: “Ge mig bilen och jag ska utmana honom, jag ska till och med köra Mid Ohio “

Ett fan tackade smart nej till utmaningen genom att ge bort namnet på sin minst favoritförare och kommenterade, “Nej. Det finns inget sätt att jag får (Denny) Hamlins signatur tatuerad på min kropp.”

Detta fan letade ingen annanstans än prispengarna och uttryckte sin acceptans för att tävla och skrev: “Jag tar det “

“F**k ja, det skulle jag”, tillade ett annat fan, när han hade ögonen på priset.

Med AJ Allmendingers skicklighet och Kaulig Racings förutsättningar är det högst osannolikt men inte omöjligt att besegra vägbanan vidunderbarn. Har du vad som krävs för att ta hem dessa $16 miljoner?

RELATED ARTICLES

Mest populär