Wednesday, February 28, 2024
HemAl IttihadKarim Benzema tvingades delta i Al Ittihads träningsläger dagar efter chock U-sväng...

Karim Benzema tvingades delta i Al Ittihads träningsläger dagar efter chock U-sväng vid Saudi-exit

Karim Benzema var i rampljuset under de senaste veckorna, av uppenbara skäl. Fransmannen släppte lös Damokles svärd vid Al Ittihad och uttryckte sitt beslut att lämna sin inhemska sida. Även om det enligt uppgift inte tog honom lång tid att snabbt backa på sitt uttalande, verkar det nu som om målskytten kan tvingas delta i det obligatoriska träningslägret.

Under hela sin fejd med Marcelo Gallardo och Co., hade han varit frånvarande och samtidigt förbjudits att delta i träningspassen. Situationen har dock förändrats eftersom, enligt olika rapporter, kommer det kommande träningspasset att bevittna deltagandet av 11 spelare som var frånvarande från föregående veckas Dubai-läger. I listan över 11 spelare finns Karim Benzemas namn också där tillsammans med sina andra lagkamrater, som var otillgängliga på grund av skada eller engagemang för sina respektive landslagssamtal.

Kanske kom detta beslut från det faktum att Al Ittihad snart kommer att dra igång sina inhemska matcher. Gallardo kommer att behöva ha truppen redo för King Cup of Champions kvartsfinal mot Al Faisaly den 4 februari. Det skulle vara intressant att se om huvudtränaren direkt släpper in Karim Benzema i startelvan. Noterbart, fransmannen hade gått AWOL sedan hans lags 5-2 förlust mot Cristiano Ronaldo och Al Nassr. Den dödliga målskytten hade flugit till Mauritius för en liten paus. Han var dock tvungen att förlänga sin vistelse på grund av en orkan!

Den kommande #Al-Ittihad-träningen kommer att bevittna deltagandet av (11) spelare som inte var närvarande i Dubai-lägret

Ett helt team! pic.twitter.com/VCpgMgRbmN

— ITTI MANIA (@IttiMania) 31 januari 2024

Likaså var de dåliga resultaten inte den enda anledningen till hans önskan att lämna. Vinnaren av Ballon d’Or 2021 fick en rad ständig kritik från klubbens fanbas. Ändå kan fansen äntligen se honom tillbaka med gruppen. Han rensade trots allt luften angående sin utgång.

Karim Benzema har tidigare kritiserat media för att “ljuga” och skapa bråk

Tidigare ska Karim Benzema ha förnekat alla konversationer angående hans utträde och till och med djärvt anklagat media för att tillverka en berättelse. Medan han höjde fingrarna klargjorde han kortfattat: “Media ljuger, jag bad inte om att få lämna.” Spelaren förnekade också sin önskan att lämna Roshn Saudi League och återvända till Europa.

LÄS MER: Al Ahli-tränaren blockerar Karim Benzema-överföringen från Al Ittihad med hänvisning till 2 stora utmaningar

”Det är helt falskt! Franska medier vet inte vad de ska hitta på längre. Ju större, desto bättre, sa Karim Benzema efter att ha hört rapporterna om återkomst till Real Madrid. Spännande nog var han också kopplad för att lösa Chelsea och Manchester Uniteds nummer 9-problem. Men nu ser det ut som att det kommer att stanna kvar i viken.

Inlägget Karim Benzema tvingades delta i Al Ittihads träningsläger dagar efter chock U-turn på Saudi Exit dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär