Wednesday, February 21, 2024
HemSoccerKarim Benzema till Lyon? Ligue 1 Club Eyes Ex-Real Madrid-ikon som...

Karim Benzema till Lyon? Ligue 1 Club Eyes Ex-Real Madrid-ikon som potentiell värvning efter hans misslyckade Saudi League-uppdrag

Den franske superstjärnan Karim Benzema har intagit centrala scenen på transfermarknaden sedan ryktet om att hans storsäljande affär med Saudiarabiens Al Ittihad har gått snett. Stora europeiska klubbar och MLS-klubbar ska enligt uppgift försöka tjuvjaga Al Ittihad för att vinna Ballon d’Or 2022. Nu kan den förlorade sonen potentiellt återvända till franska Lyon där han startade sin imponerande klubbkarriär.

Enligt transferexperten Ekrem Konur har Ligue 1:s Lyon inlett samtal med Karim Benzema. Konur tillade på X att Lyon ser flytten som rimlig med tanke på att fransmannen inte har några personliga problem med att återvända hem. Kom ihåg att Benzema kom till Lyon som nioåring och debuterade senare för seniorlaget, där han vann tre titlar. Al Ittihad är dock inte villig att släppa sitt tält gratis i det pågående transferfönstret.

#OL Lyon har inlett samtal med Karim Benzema.

Ligue 1-klubben tror att det inte blir några problem med den franske spelaren på personliga villkor.

Men den saudiarabiska klubben är inte villig att låta den franske anfallaren gå gratis i transferfönstret i januari. https://t.co/XBLNpEUnWX pic.twitter.com/5FVpv48LOr

— Ekrem KONUR (@Ekremkonur) 23 januari 2024

Trots att Karim Benzema slutade på sura villkor med Al Ittihad, insisterar klubben på att prata ut situationen med honom. Al Ittihad är en av de fyra klubbarna som ägs av Saudiarabiens offentliga investeringsfond. Enligt tidigare rapporter kan Benzema också få spela för någon annan PIF-ägd klubb, om inte Al Ittihad. Det beror kanske på att Benzema tecknade ett treårigt avtal som är norr om 200 miljoner dollar med den Dammam-baserade outfiten. Hur som helst kommer den slutliga domen om Karim Benzemas framtid att bli känd först efter mötena som tidigare nämnts.

Vad har gått fel för Karim Benzema på Al Ittihad?

Karim Benzema har ännu inte begärt officiellt sitt kontrakt på Al Ittihad. Det blev dock surt för den femfaldige Champions League-vinnaren på grund av intensivt fanraseri och hård mediagranskning. Trots att han gjort 12 poäng på 20 framträdanden har kritiker ropat ut Benzema. Al Ittihad ligger för närvarande sjua i Saudi League-tabellen, efter att ha vunnit en ligaseger den senaste säsongen. Mitt i denna vitriol lämnade Benzema Al Ittihad-lägret för en semester i Mauritius utan tillstånd från klubbens tjänstemän. För att göra saken värre rapporterade spelaren tillbaka till träningen 17 dagar för sent.

LÄS MER: Chelsea “Desperately Need” Karim Benzema som före detta Real Madrid-stjärna ansågs vara en “Natural Fit” för Blues

Vid denna tidpunkt förväntas Benzema följa Jordan Henderons kostym och återvända till Europa. Rykten knyter honom starkt till Premier Leagues kraftpaket Chelsea. Men fransmannen är mer benägen att återvända till och gå i pension i klubben där allt började. Ändå kommer den ex-Real Madrid-stjärnan att behöva ta en massiv lönesänkning om han väljer sin pojkklubb som en flykt.

Ekonomiska begränsningar har länge skadat Lyon. De har misslyckats med att värva toppspelare men har fortsatt att sälja nyckelspelare och akademiutsikter. Därför kommer fansen verkligen att behöva gå igenom en lång väntan för att ta reda på om Karim Benzema kommer att återvända till sin pojkklubb. Samtidigt fortsätter en flytt till en icke-Lyon-klubb och en vistelse i en saudisk klubb att vara på korten för fransmannen.

Inlägget Karim Benzema till Lyon? Ligue 1 Club Eyes Ex-Real Madrid-ikon som potentiell värvning efter hans misslyckade Saudi League-stint dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär