Monday, February 26, 2024
HemAlyssa White"Känns riktigt bra" - West Virginias 16-åriga Alyssa White att tävla i...

“Känns riktigt bra” – West Virginias 16-åriga Alyssa White att tävla i UCI Cyclocross Championship

Livet är på väg att förändras för 16-åriga Alyssa White om några dagar. Hon rustar för att göra sin debut inom professionell cykling eller cyclocrossing, som det kallas i folkmun. Den ambitiösa tonåringen kommer från West Virginia och kommer att få chansen att representera USA i Union Cycliste Internationale (UCI) World Championship Cyclocross.

Tävlingen är planerad att starta den 3 februari i Tjeckien och lovar att bli inget mindre än spektakulär. Alyssa ingår i en grupp på fem idrottare som ska representera USA i damjuniorkategorin. Tonåringen uttryckte stor glädje över valet och hoppas kunna göra ett lysande namn för sin stat och sitt land.

Alyssa White: klart för sin debut

Cyclocross är en blandning av tre olika cykeldiscipliner, dvs landsvägscykling, mountainbike och steeplechase. Ryttare måste ofta gå av sina cyklar, lyfta dem och färdas genom den sandiga eller leriga banan, med branta stigningar och hinder. För Alyssa, hennes försök med cyclocross, började allt på grund av hennes familj, som följer en ganska aktiv livsstil.

De introducerade henne för sporten 2019, och hennes liv förändrades efter det. Hon blev omedelbart kär i sporten och ungefär fem år senare är hon redo att delta i en internationell cykelcrosstävling.

När hon pratade med media om sitt val, uttryckte hon stor glädje och sa: “Det känns definitivt riktigt bra inte bara att representera USA utan speciellt West Virginia, det har funnits så mycket stöd i hela staten.”

Att nå detta stadium var dock ingen cakewalk. Det var många uppoffringar inblandade, både från hennes familj och Alyssa själv. Eftersom West Virginia inte hade några officiella cykelcrossbanor, reste de till Maryland och Virginia för att hon skulle träna. En familj av fitnessentusiaster, de använde denna träningsperiod som tillflyktsort för att knyta an och spendera tid tillsammans också.

En familj utan dess like

Alyssa kommer att ingå i en grupp på 60 idrottare och kommer att blicka efter att ge ett genomslag i sin debuttävling. Familjens stöd under hela hennes femåriga resa är kanske den främsta anledningen till var hon är idag. Hon genomgår skolgång online på sina föräldrars kontor för att klara hennes omfattande schema. Det inkluderar 10-15 timmar per vecka med löpning, yoga, cykling och styrketräning.

“När vi är i West Virginia, har vi mycket mountainbike-racing… Och sedan därifrån är vi som, vet du vad, det vill säga under våren och sommaren, det skulle vara trevligt om vi kan göra något under hösten. under vintern för att bara hålla dig aktiv och hålla dig tränad”, sa hennes mamma Tonya White.

Med hjärtat inställt på cyclocross som karriär hoppas Alyssa kunna göra ett avtryck inom sporten och representera sitt land vid OS. Cyclocross-tjänstemän har upprepade gånger skickat framställningar för att idrotten ska ingå i vinter-OS 2030. Att nå OS-stadiet vore en dröm som gick i uppfyllelse. Men först kommer mästerskapet nästa vecka, där hon kommer att låsa horn med sådana som Dubbel terrängvärldsmästaren Isabella Holmgren.

16-åringen är på väg att göra en historisk debut och även om nerverna naturligt kommer att finnas, kommer hon definitivt att vårda ögonblicket för alltid, den 3 februari.

Inlägget “Känns riktigt bra” – West Virginias 16-åriga Alyssa White att tävla i UCI Cyclocross Championship dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär