Tuesday, February 27, 2024
HemBoxingKände sig förrådd efter att ha blivit ombedd att lämna för att...

Kände sig förrådd efter att ha blivit ombedd att lämna för att ha ställt Mike Tyson på pistolhot, avslöjar lojala Teddy Atlas hur han fann fred i Cus D’Amatos tro: “Du var tvungen att vara en bättre person”

Teddy Atlas och Cus D’Amato spelat en avgörande roll i livet Mike Tyson. Det är ett känt faktum att den tidigare tungviktsmästaren växte upp i skyttegravar. Men D’Amato räddade honom och hjälpte honom att hitta sin kallelse i “Sweet Science”. Under tiden tränade Atlas, en assisterande tränare till D’Amato, Tyson. Men saker och ting tog en plötslig vändning till det värsta.

Amerikas favoritvideo idag

Atlas påstod att han satte en pistol mot en ung Tysons huvud efter att han påstås ha sexuellt trakasserat en 11-årig flicka från hans familj. Innan detsamma kunde eskalera mellan de två bad D’Amato Atlas att lämna gymmet. Men decennier senare, på en podcast med Lex Friedman, minns Atlas denna incident och krediterar boxningstränaren för denna ena sak.

Vad imponerade på Teddy Atlas om Cus D’Amato?

Deras förhållande fick ett surt slut på grund av en incident med Tyson. Men trots deras olikheter blev Atlas fängslad av D’Amatos kärlek till att lära ut den “söta vetenskapen” för boxare. Inte bara för att de ska bli boxare, utan också för att hitta en mening med livet till det bättre och leva ett liv med en känsla av moral eller integritet. Han sa: “Han trodde på det här med boxning. Han trodde att han förändrade liv och att det var värt besväret. Han trodde att det fanns en kraft bakom den vänstra kroken. Han trodde att för att bli en mästare måste man vara speciell, man måste vara det, man måste ha karaktär, man måste vara en bättre person.”

Det är säkert att säga att Atlas inte har hat i sitt hjärta för den bortgångne tränaren och betraktar honom på ett visst sätt. Det bör dock nämnas att i samma intervju; han anser att D’Amato förrådde honom. Dessutom avslöjar han också det häpnadsväckande erbjudandet från D’Amato.

D’Amato ville att Atlas skulle vara tyst om Mike Tyson

I samma intervju avslöjade Atlas att D’Amato ville att han inte skulle avslöja för några myndigheter om den påstådda incidenten med Tyson. För detsamma erbjöd han till och med Atlas ett lukrativt erbjudande på 5 % av Tysons inkomster från sin boxningskarriär. Han sa, “Så, han skickade den här mannen … och han sa här är affären, Teddy. Om (du inte) pratar om detta, (han) vill att (jag) ska försvinna i princip, lämnar du, och han kommer att ge dig 5%…Han kommer att ge dig 5% av Tysons inkomster för resten av hans karriär.”

Läs mer: “You Got Me Crying in This Motherf**Ker”: Tårande Mike Tyson avslöjar ögonblicket han önskar att hans far-figur Cus D’Amato var vid liv för att bevittna

RELATED ARTICLES

Mest populär