Wednesday, February 28, 2024
HemMLBKan Scott Boras oavsiktligt såra Cody Bellinger och Blake Snells chanser till...

Kan Scott Boras oavsiktligt såra Cody Bellinger och Blake Snells chanser till fria byråer?

Många kallar Scott Boras för den mest framgångsrika agenten i den amerikanska sportens historia. Även om några i dag kanske lovsjunger Nez Balelo och Joel Wolfe, har Boras en historia av att göra rätt för sina kunder när det gäller lönecheckar. När allt kommer omkring, mannen som översköljde NBA för att ge Alex Rodriguez den mest lukrativa MLB-affären under 200o förtjänar lite meriter. Men gör han sig fortfarande bra av Cody Bellinger och Blake Snell idag?

Amerikas favoritvideo idag

Cody Bellinger är färsk från en comebacksäsong med Chicago Cubs, medan Blake Snell precis vann en NL Cy Young. Och ändå sitter båda dessa spelare tomhänta trots att de skryter med Scott Boras som agent. Är det på grund av en viss Bryce Harper-kommentar som de fria agenternas framtid ser grumlig ut?

Scott Boras väljer Bryce Harper framför Blake Snell och Cody Bellinger?

Kontrakt bryts hela tiden, men är en agents ord värt detsamma? En talang som alla ville ha, Bryce Harper tillbringade större delen av lågsäsongen 2018 i rubriker. Slutligen, i mars 2019, gick sluggern ihop med Philadelphia Phillies på ett massivt 13-årigt kontrakt på 330 miljoner dollar, utan några opt-outs. Efter fem år vill Harper ha en förlängning, eller så sa Scott Boras vid MLB:s vintermöten i början av december. Vilken intressant timing att skada Cody Bellinger och Blake Snell.

Hela MLB var redo att höra var två av säsongens största namn, Shohei Ohtani och Yoshinobu Yamamoto, skulle landa först. Det var förstått att marknaden skulle ta fart när de bestämt sig för lag, som för övrigt råkade vara Dodgers. Men varken OF Bellinger eller LHP Snell har kontrakt än.

Harper-draget gjordes helt klart i ett försök att öka hans genomsnittliga årliga värde (AAV), som inte ens kommer att vara bland de 20 bästa nästa säsong. Men med tanke på att inte ens hälften av Phillies sluggers kontraktstid har passerat, gör det situationen lite osäker för MLB-klubbar som vill ta itu med Boras kunder.

Veteranagenten har redan ett rykte runt om i ligan för att vara penga-minded. Mannen som hjälpte Alex Rodriguez att slå sitt eget rekord för det mest lukrativa MLB-kontraktet kommer utan tvekan att väcka vissa känslor hos MLB-chefer. Men när han valde Harper, är Scott Boras med

På en nästan död marknad som väntar på att ta sig upp har båda spelarna skäl för lagen att tveka. Bellinger fick precis en karriärrenässans men det var efter tre dåliga säsonger i rad i LA på grund av dålig form och skador. Snell, visserligen tvåfaldig Cy Young-vinnare, har aldrig fått en enda röst under andra år för sin prestation.

Har Boras råd att välja en kund framför en annan så här? Speciellt när den han gynnar redan har en stadskärlek bakom sig, och talangen att bevisa det. Men de han förbiser kämpar redan?

Tillbaka till norra sidan? Drar Cody Bellingers superagent Scott Boras på för en Cubs Reunion?

RELATED ARTICLES

Mest populär