Saturday, December 9, 2023
HemNASCARKan Roger Penske titta på en återgång till Formel 1 efter att...

Kan Roger Penske titta på en återgång till Formel 1 efter att ha blivit upptäckt av få i Las Vegas?

a.Väldigt få organisationer har smakat framgången som Roger Penske har som ägare. Medan Hendrick Motorsports fortfarande är överst på stegen i NASCARs främsta serie, klättrar Roger Penske stadigt uppför stegen. De senaste två åren av att vinna på varandra följande mästerskap är det perfekta körsbäret på toppen för att omdefiniera lagets framgång. Dessutom är det inte bara NASCAR, där affärsmogulen har hävdat dominans utan också i IndyCars värld.

Främst känd för sin auktoritet i IndyCar-världen, har veteranägaren aldrig misslyckats med att ge sig ut i olika skalor av motorracing. Ändå, med Ryan Blaney som noterade mästerskapet i cupserien 2023, kan den föryngrade lagägaren vara på jakt efter att utöka sin racingsatsning, särskilt Formel 1?

Roger Penskes framträdande i Las Vegas väcker spekulationer bland fansen

Medan världen av stock car racing har dragit för säsongen, var dess europeiska motsvarighet Formel 1 redo att genomföra ännu ett experiment. F1 efter att ha korsat över hela världen, och efter månader av väntan, äntligen ut på gatorna i Las Vegas. Det fanns initiala vägspärrar som hotade att stoppa loppet från att hända. Ändå kunde myndigheterna äntligen genomföra ett framgångsrikt lopp i Sin City.

Medan Formel 1-förarna var inställda på att navigera på gatorna i Las Vegas och undvika manhålen, sågs NASCAR-förarna strömma till racerhagen och läktarna, inklusive sådana som Denny Hamlin och Kyle Busch. Men det var inte bara förarna som gjorde ett framträdande i det inledande racet. Det spekuleras i att Team Penskes ägare, Roger Penske, och hans son Greg Penske också spetsade Formel 1-hagen.

Nyheten avslöjades av Sports Business Journal-journalisten Adam Stern på sitt Twitter-konto. Han skrev, “Roger Penske och Greg Penske deltog båda i @F1LasVegas i går kväll, per bekant.” För en person som Roger Penske och hans ställning kan hans besök i Las Vegas vara med underliggande motiv som affärsperson och inte bara som en ren åskådare. Kan han vara i jakten på att äga ett F1-lag efter sina utflykter i NASCAR och IndyCars?

Dessa spekulationer härrör från det faktum att ‘The Captain’ en gång ägde ett Formel 1-team. Laget hade misslyckats med att nå framgång i paritet med Indy Series. Och ändå kunde Roger Penske bryta sig in i den europeiska racingvärlden, där amerikanerna har smakat minst framgång.

Dessutom, med snabbspolning till 2019, förmodades det återigen att lagägaren var en potentiell kandidat att äga Mercedes Petronas AMG F1-teamet. Detta kom efter att Mercedes-Benz beslutat att lämna teamets dagliga verksamhet. Men planerna blev aldrig av. Men när familjen Penske dyker upp nu, fans det återigen spekulationerna om de överväger att köpa ett F1-lag.

Hur Penskes F1-utflykter såg ut på 1970-talet

En anledning till att Roger Penske skulle kunna titta mot F1-horisonten är tidigare erfarenheter. Även om nyheter för den nuvarande generationen, skulle F1-tittare från 70-talet känna igen poster med Penske-chassit. Faktum är att Penske touch fann omedelbar framgång när en McLaren sponsrad av tävlingsmagnaten slutade på pallen vid 1971 års kanadensiska GP. Mark Donohue, en amerikan själv, körde bilen. Men efter bara en utflykt till i USA det året stannade Penskes F1-expedition till 1974.

Återkomsten var återigen ett deltidsinträde för USA och Kanada omgångarna ensamma men med deras eget chassi, PC1. De följande två åren såg Penskes deltagare tävla på heltid med sina maskiner. De nådde sin topp under säsongen 1976 med sin jungfruliga och ensamma vinst hittills i Österrikes GP. Detta är fortfarande den senaste F1-vinsten av ett amerikanskt licensierat lag. Den brittiske föraren John Watson tog det tillsammans med ytterligare två pallplaceringar under säsongen. Detta hjälpte Team Penske-Ford att ta en femte plats i konstruktörsställningen det året. Men de bestämde sig för att flytta fokus till den amerikanska racingscenen efter 1977.

“Motorsport är fullt av vad om är” – Josh Williams erkänner hjärtligt när han säcker på heltid dagar efter Kaulig Racing tillkännagivande

Det är intressant att notera parallellerna mellan då och nu. Precis som hur deras framgångsrika körning i IndyCar började 1977, kan den senaste framgången i NASCAR Cup-serien fungera som en katalysator för Penske-outfiten att våga sig tillbaka till F1? Eller är det bara spekulationer?

RELATED ARTICLES

Mest populär