Tuesday, February 27, 2024
HemTennisKan Qinwen Zheng hur man rappar? Utforska den kinesiska tennisdrottningens dolda...

Kan Qinwen Zheng hur man rappar? Utforska den kinesiska tennisdrottningens dolda skicklighet

Med sin rena briljans på banan tar Qinwen Zheng tennisvärlden med storm. Den unga kinesiska tennisstjärnan är nu en seger ifrån Australian Open-titeln efter att ha utklassat några av de stora namnen på dambanan. Liksom sin idol gjorde Li Na för 10 säsonger sedan i Australian Open 2014, 21-åringen har nu också möjligheten att lyfta singelpokalen för damer i Melbourne. Och om hon lyckas segra i mästerskapsmatchen har Zheng alla chanser att förvandla presentationen efter segern till karaokekväll, eftersom hennes latenta talang för att sjunga inte har hållits dold från den offentliga linsen.

Qinwen Zhengs färdigheter sträcker sig bortom racketspelet

Redan 2023 strök den kinesiska tennisstjärnan åt sidan sådana som Maria Sakkari och Jasmine Paolini för att nå finalen i Zhengzhou Open. I mästerskapsmatchen besegrade Qinwen Zheng senare den 7:e-seedade Barbora Krejčíková för att lyfta trofén på sin hemmaplan. Efter att ha hållit ett tal efter segern lyfte den 21-åriga spelaren också fram sin sångtalang genom att ta fram en kinesisk låt för publiken.

Efter sin anmärkningsvärda triumf avslöjade Zheng också att hon gillar att sjunga både långsammare låtar och kinesisk rap. Som rapporterats av Nine sa WTA-spelaren: “För det mesta sjunger jag kinesiska sånger, långsammare låtar. Jag gör också lite kinesisk rap. Jag kanske bara sjunger tre eller fyra engelska sånger. För det mesta är det kinesiska.”

Precis som hon gjorde i Zhengzhou Open kan Zheng återigen serenade publiken i Australian Open om hon vinner titelmatchen. Det blir dock ingen lätt uppgift för den unga WTA-sensationen, eftersom en formidabel motståndare nu väntar henne i mästerskapsspelet.

Zheng kommer nu att möta den titelförsvarande mästaren på Rod Laver Arena

21-åringen övervann sådana som Océane Dodin, Wang Yafan och Katie Boulter för att säkra en plats i kvartsfinalen i Grand Slam-evenemanget i Melbourne. Zheng gjorde senare en comeback efter att ha tappat det första setet mot sin oseedade ryska motståndare, Anna Kalinskaya, och hon vann matchen med poängen 6-7, 6-3, 6-1. I semifinalen dunkade den kinesiska spelaren Dayana Yastremska i raka set, 6-4, 6-4, då hon nu har tagit sig till final i Australian Open.

LÄS MER- Tennisskönhet Paula Badosas djärva och modiga foto gnistor fräsande reaktioner från pojkvän, Coco Gauff och Aryna Sabalenka

Zheng kommer nu att kvittera mot den regerande mästaren och andraseedade Aryna Sabalenka i titelmatchen på Rod Laver Arena. Den vitryska tennisspelaren har varit i strålande form under hela turneringen, eftersom hon nyligen besegrade den regerande US Open-mästaren Coco Gauff i semin.

Vem tror du kommer att segra i detta spännande möte mellan Zheng och Sabalenka på Rod Laver Arena? Låt oss veta i kommentarsfältet.

Inlägget Vet Qinwen Zheng hur man rappar? Utforska den kinesiska tennisdrottningens dolda skicklighet dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär