Sunday, February 25, 2024
HemNASCARKan Marco bryta den 55-åriga "Andretti Curse" på Indy 500 på sitt...

Kan Marco bryta den 55-åriga “Andretti Curse” på Indy 500 på sitt 19:e försök 2024?

I över 16 år har Marco Andretti jagat sin svans runt samma gamla bana, men segern har alltid glidit mellan fingrarna. Det är som att han har blivit förkyld, fångad av den så kallade Andretti-förbannelsen som har förföljt Indianapolis Motor Speedway sedan 69, och samlat på sig hela 78 starter utan att vinna en vinst i sikte. Men det är inte Andretti som kastar in handduken och dammar av sina racinghandskar för att ta sig an den här besvärjelsen igen.

Med ett meritlista på fyra pallplaceringar, en topp-tio som når åtta och äran att bli 2006 års Rookie of the Year under sitt bälte, är Marco Andretti inte främmande för loppets rusning. Den här gången är han tillbaka i sadeln på #98 MAPEI/CURB Honda, och tar fart för sitt 19:e skott på ära i den 108:e Indianapolis 500. Ryktet handlar bara om huruvida denna körning, tillkännagiven av Andretti Global, kan vara charmen som slutligen lyfter förbannelsen eller inte.

Dale Earnhardt Jr blev nyligen överraskad av berättelsen om “Andretti Curse”

I en video som delas av Indycar på NBC fann Dale Earnhardt Jr att han chattade med Marco Andretti, som förbereder sig för sitt 19:e försök att skaka av sig en familjejinx. Junior var alla öron och sa: “Jag var inte medveten om detta, men jag antar att det finns Andrettis förbannelse.” Marco nickade instämmande och svarade: ”Ja, det finns många vinster som vi har släppt hans familj. Nära missar. Men samtidigt var det bara att fortsätta komma tillbaka, fortsätta svänga, så länge du är konkurrenskraftig.”

Ursprunget till denna så kallade förbannelse går tillbaka till 1970. En klyfta mellan Mario Andretti, Andy Granatelli och Clint Brawner splittrade laget, och förmodas satte Brawners fru Kay ett hopp om dem och svor att ingen Andretti skulle vinna Indianapolis 500 igen .

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av IndyCar på NBC (@indycaronnbc)

Snabbspolning framåt, och här är Marco Andretti, fyra år efter sin sista pole position på Indy, som kastar sin hatt i ringen för den 108:e Indianapolis 500. Helio Castroneves kommer att ses växla till ett mer fokuserat schema med Meyer Shank Racing och Christian Rasmussen kommer att bli en av fem nybörjare att titta på, och går med i Ed Carpenter Racing.

Till och med Marco Andretti, som en gång ryckte bort förbannelsen 2020, sa: “Vi tror inte på det som familj. Vi har verkligen blivit välsignade här och vi är oskadda så långt som att vara i racerbilar. Det här är en farlig sak vi gör och vi är alla friska. Det är svårt att säga att vi är förbannade. Den här platsen kan begrava ditt självförtroende och det kan också få dig”, verkar ha en förändring i sinnet.

Spänningen handlar dock inte bara om att bryta förbannelser. Michael Andretti, VD och styrelseordförande för Andretti Global, är stolt över att få in MAPEI i racingvärlden och ge dem sin första smak av NTT IndyCar Series. Och låt oss inte glömma Hendrick Motorsport-fansen, som säkerligen kommer att strömma till banan, ivriga att heja på sin favorit #5-förare.

Double Duty vs. ‘Andretti Curse’ uppgörelse på Indianapolis Motor Speedway

Kyle Larson förbereder sig för ett maratonlopp med Double Duty, och tacklar både Indycar Series-loppet och den ikoniska Coca-Cola 600 i Charlotte samma dag. Bragden har inte försökts på nio år sedan Kurt Busch gav den en chans 2014. Faktum är att för att jämna ut vägen lite för Larson, NASCAR och Hendrick Motorsports har det böjt reglerna lite. De låter honom hoppa över det obligatoriska teammötet innan Coca-Cola 600 eftersom han ändå kommer att börja bakifrån.

Läs mer: Marco Andretti återvänder till NASCAR med tillkännagivandet av Major Daytona Surprise & Truck Series

Men Larson kommer inte att vara den enda showstoppern. Marco Andretti är också på sitt uppdrag att sätta stopp för en 55-årig familjeförbannelse. Blandningen av Larsons dubbla utmaning och Andrettis strävan att skriva om historien kommer säkerligen att hålla fansen på kanten av sina stolar i maj på Indianapolis Motor Speedway. Håll utkik för fler uppdateringar om detsamma.

Inlägget Kan Marco bryta den 55-åriga “Andretti Curse” på Indy 500 på sitt 19:e försök 2024? dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär