Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARKan Joe Gibbs prisbelönta Rookie, Ty Gibbs, Fylla Kyle Busch-stora tomrum 2024?

Kan Joe Gibbs prisbelönta Rookie, Ty Gibbs, Fylla Kyle Busch-stora tomrum 2024?

2023 års NASCAR Cup Series-kampanj var början på en ny era för Joe Gibbs Racing. För att vara exakt var detta första gången JGR tävlade utan Kyle Busch på 15 år. Under den perioden knep Busch två Cup Series-mästerskap för laget och var en stark titelutmanare varje år. Tråkigt för laget har han sedan gått vidare till Richard Childress Racing och trivs just nu där borta. Samtidigt har Joe Gibbs Racing befordrat Ty Gibbs att tävla tillsammans med Denny Hamlin, Martin Truex Jr och Christopher Bell.

Amerikas favoritvideo idag

Vanligtvis, när en nybörjarförare tävlar med sina erfarna kamrater, är förväntningarna låga. Detta beror på att inte alla förväntas börja vinna lopp direkt. Det är bara möjligt om de är i ett topplag och är exceptionellt begåvade. Nu är Gibbs en enormt begåvad förare, och JGR är ett topp NASCAR-team, men är det värt att lägga så mycket press på honom?

För att sätta saker i perspektiv, i år nådde Hamlin, Truex Jr och Bell slutspelet, medan Gibbs nummer 54 missade. Trots det gjorde han fortfarande några anständiga prestationer och fortsatte till och med att vinna utmärkelsen 2023 NASCAR Cup Series Sunoco Rookie of the Year.

Ty Gibbs måste bevisa sig själv för Joe Gibbs Racing 2024

Naturligtvis skulle han ha fått lite spelrum under sin debutsäsong. Det händer trots allt alla nybörjarförare, eftersom de måste lära sig repen och misstag kommer med största sannolikhet att hända. Speciellt med tanke på att Gibbs bara var 20 år, jämfört med sina äldre och mer erfarna lagkamrater. Men när säsongen 2024 rullar förbi har han ingenstans att gömma sig och förväntas uppträda.

Detta är exakt det problem som plågade Mick Schumacher i Formel 1. Under sin debutsäsong presterade han ganska bra, jämfört med lagkamraten Nikita Mazepin. Men året därpå, när Kevin Magnussen var inkopplad, lämnades Schumacher helt exponerad. Som ett resultat tappade han sitt Haas F1-säte och har sedan dess varit Mercedes F1-reservförare. Nu säger vi inte att det ödet kommer att drabba Gibbs. Det är bara det att trycket alltid kommer att ligga i bakhuvudet.

Det är desto viktigare för #54-föraren eftersom JGR behöver alla fyra förare för att skjuta på alla cylindrar. 2024 förväntas Gibbs nå slutspelet och ställa upp på en anständig utmaning. Med tanke på att rivalerna Hendrick Motorsports kommer att få fart efter dåliga 2023, måste Joe Gibbs Racing vara på bollen.

“Ty (Gibbs) vill uppenbarligen inte vara där”: Joe Gibbs barnbarn blir internetskratt på Chase Elliotts stora dag

Joe Gibbs Racing-ungdomen kan bli ett överraskningspaket nästa säsong

Det råder ingen tvekan om förarens talang eftersom han är 2022 års Xfinity Series-mästare. Faktum är att Gibbs var ganska dominant under det året, med sju segrar under säsongen. När han flyttade upp till cupserien var hans rookieår relativt solid, med fyra topp 5-placeringar och 10 topp 10-placeringar. Glasyren på moset var att han till och med började prestera bättre än några av sina lagkamrater, särskilt Martin Truex Jr.

I början av kampanjen 2023 hade Ty Gibbs en ganska långsam start. Visst, han hade några topp 10-placeringar, men några av dem berodde lite på tur. Många av hans anständiga löpningar kom för att han utnyttjade några möjligheter som dök upp. Den goda nyheten var dock att han, allt eftersom säsongen fortskred, körde bättre och bättre.

Faktum är att de flesta av hans topp 5-placeringar kom på banor där det är mer beroende av förarskicklighet. Dessa banor var Pocono, Watkins Glen, Bristol och Charlotte Roval, och vid vart och ett av dessa lopp var hans förarbetyg över 110. I Bristol i synnerhet ledde han till och med mer än 100 varv och var en av favoriterna att vinna lopp. Så för att svara på om han kommer att kunna fylla Kyle Buschs skor, det kan han säkert. Nja, kanske inte lika snabbt som nästa år, men 21-åringen har all potential i världen.

RELATED ARTICLES

Mest populär