Sunday, February 25, 2024
HemGolf"Kan inte betona tillräckligt": Bryson DeChambeau skyller på Tiger Woods för att...

“Kan inte betona tillräckligt”: Bryson DeChambeau skyller på Tiger Woods för att ha blåst en massiv TGL-paus med Al-Rumayyan

Tiger Woods och Rory McIlroys TGL introducerades som ligan som var innovativ och skulle förändra golfens landskap. Utmärkt i sitt format och med 24-mannalista, lovar ligan en golfupplevelse för fans som de aldrig har sett förut.

Amerikas favoritvideo idag

Konceptet är nytt och högteknologiskt, även om det har försenats till 2025, saknar det en sak som kunde ha “revolutionerat” golfspelet enligt LIV Golfs kapten för Crushers GC, Bryson DeChambeau. Enligt DeChambeau kunde TGL ha varit något bättre om de hade kontaktat “His Excellens”.

Bryson DeChambeau föreslår en ny partner för TGL

TGL är den enda konkurrenskraftiga simulatorgolfligan i samhället för närvarande. Ligan var tänkt att invigas i januari 2024 om det tekniska missödet inte hade inträffat. Även om det har varit en trend att få kritik för dess likhet med LIV Golf, var ligan ett unikt format i sig.

Och Bryson DeChambeau verkar hålla med om det. Han sa: “Det är bra, mer golf är bra.” Även om han är osäker på simulatorgolf, tycker han att konceptet är “coolt” och efter att ha gjorts av “den mest inflytelserika golfspelaren genom tiderna”, har det säkerligen en viss inverkan på det.

Till och med då, tror DeChambeau, “bara om de (Woods) hade pratat med LIV direkt” och “gett dem en möjlighet”, skulle golfens landskap ha förändrats drastiskt. US Open-mästaren 2020 hävdade att han “kan inte betona tillräckligt“, om TGL “bara skulle ha haft ett möte med HE (His Excellens: Al-Rumayyan)”, kunde det ha “revolutionerat golfspelet som han (Woods) gjorde 2000”

Vidare beskrev DeChambeau att han kan göra det även nu eftersom ligan har skjutits upp till 2025. Med PIF och PGA Tour som eventuellt går samman i framtiden kan det DeChambeau har föreslagit bli verklighet, även om själva PIF-PGA Tour-affären har visat ett hinder för att sluta.

Den osäkra framtiden för PIF-PGA Tour-avtalet

PGA Tour och PIF sammanslagna affären tillkännagavs den 6 juni 2023, men sedan dess har parterna varit tysta om affärens framsteg. Deadline för nämnda affär har bekräftats till den 31 december, med bara några dagar kvar. Kommer affären att slutföras i slutet av 2023?

Tiger Woods sa: “Från och med nu är det vår tidsram (31 december) och vår deadline”, som sattes i juni och den “har inte förändrats.” Dessutom sa VD:n för PGA Tour, Jay Monahan, att det slutgiltiga datumet är det “fasta målet”.

Sammanfattningsvis är framtiden för sammanslagningen och, därefter, för golfen fortfarande osäker. Kommer den 31 december att producera ett revolutionerande beslut för golfspelet som det har utlovats? Stanna hos oss för att ta reda på det.

RELATED ARTICLES

Mest populär