Tuesday, February 27, 2024
HemF1Kan FIA Action of the Year-vinnaren 2023 Fernando Alonso slå Max Verstappen...

Kan FIA Action of the Year-vinnaren 2023 Fernando Alonso slå Max Verstappen i samma bil?

2005 och 2006 vann Fernando Alonso mästerskapen rygg mot rygg. Många trodde att det var början på något magiskt. Medan Fernando Alonso gjorde det svårt för sådana som Lewis Hamilton och Sebastian Vettel i deras jakt på mästerskap, vann spanjoren i slutändan aldrig ett mästerskap igen. Efter insatsen med McLaren i mitten av 2010-talet verkade det som om det kunde vara gardiner för 2X-världsmästaren.

Amerikas favoritvideo idag

Alonso gick i pension i slutet av säsongen 2018. Men det dröjde inte länge innan han gjorde comeback med Alpine. Efter två år i Alpine bestämde sig spanjoren för att byta lag till Aston Martin. Fansen var oroliga om det skulle vara ännu ett dåligt beslut som Alonso tog. Det lönade sig dock och den gamle, hungrige spanjoren verkade ha återuppstått. 8 pallplatser och många minnesvärda omkörningar senare kom Fernando Alonso ut som en av de mest imponerande förarna under 2023 års F1-säsong.

När säsongen går mot sitt slut var det dags för FIA:s prisutdelning där troféerna delas ut. Max Verstappen tog hem pokalen som världsmästare. Medan Fernando missade att sluta som tvåa och bara kunde klara P4, vann han ett pris vid ceremonin igår. Priset för FIA Action of the Year tilldelades honom för hans drag på Sergio Perez på sista varvet i Brasiliens GP.

När Fernando Alonso ser på sitt bästa igen, låt oss se om den 42-åriga rookien kommer att kunna slå 3X-mästaren Max Verstappen i samma bil.

Erfarenhet, Pace, Racecraft och mer: Vilken förare kommer bäst?

Fernando Alonso och Max Verstappen som lagkamrater skulle inte vara något mindre än en Hollywood-actionfilm. Verstappen är det absolut dominerande odjuret han är och Alonso planerar och planerar medan holländaren gör det. Men innan vi jämför teamdynamiken, låt oss ta en titt på Alonso och Verstappens individuella förmågor som F1-förare.

F1-förare måste vara lika vältränade som alla andra idrottare i världen. Fernando Alonso, trots att han är 42, verkar vara lika vältränad som Max Verstappen. Medan Max Verstappen överträffade Alonso i antalet mästerskap i år, har spanjoren fortfarande över ett decennium mer erfarenhet av F1. All denna erfarenhet hjälper i avgörande tider när tuffa beslut ska fattas.

Max Verstappen går in i tempo och kommer ut som den klara vinnaren. Förmodligen är det bara Charles Leclerc som kommer nära holländaren i ett varvtempo. Alonso å andra sidan är inte den bästa av kvalet. Till och med Peter Windsor hade tipsat om att envarvstempo inte skulle vara Alonsos starkaste färg. Ändå kompenserar 2X World Champions racecraft och förmåga att tänka två steg före motståndet definitivt det.

Vi har sett under säsongen 2023 hur Fernando Alonso alltid hade ett trick i rockärmen när en rival ställde en fråga. Det finns en anledning till att Alonso kallas den smarta gamla räven på nätet. På pappret har båda en fördel i en eller annan aspekt av racing. Men F1 är en lagsport där bilen spelar en lika viktig roll som föraren. Så hur kommer båda förarna att reagera eller vilja ha bilen om de kommer in i samma team?

Understyrning vs Överstyrning: Fernando Alonso och Max Verstappens körstil

Fernando Alonso och Max Verstappen hamnar i motsatt ände av spektrumet när det kommer till hur de vill att deras bil ska vara. Och det handlar inte bara om inställningen utan bilens grundläggande karaktär. Fernando Alonso föredrar en bil som förstår och har en stark baksida. Max Verstappen å andra sidan gillar en bil som är superspetsig fram och överstyrer.

Om Fernando Alonso gör en övergång till Red Bull kommer det att bli svårt för honom att visa sin skicklighet eftersom de kommande Red Bulls förväntas byggas kring Max Verstappen. Vi har redan sett i år hur Sergio Perez kämpade i den superspetsiga RB19. Checo själv gillar en bil som understyrer. Holländaren kanske också kämpar med en bil som understyrer mycket. I slutändan handlar det om körstilen och hur föraren känner sig mest kopplad till bilen.

Vi har sett Adrian Newey designa en bil med en stark baksida under Sebastian Vettel-eran och med en stark framsida för Max Verstappen. Det är alltid Red Bull No.1-föraren som bilen byggs och ställs upp kring. Det är mycket osannolikt för Red Bull att överväga att bygga en bil runt Fernando Alonso om han gör ett drag.

Har Fernando Alonso vad som krävs för att slå Max Verstappen?

Med rätt bil har Fernando Alonso absolut vad som krävs för att slå Max Verstappen. World of F1 är dock inte idealisk och Alonso blir bara äldre. Red Bull verkar inte vara intresserade av att värva 42-åringen. Men på något magiskt sätt bestämde sig Red Bull för att värva Alonso bredvid Verstappen och bygga en neutral bil. Alonso har aggressiviteten och förmågan att inte påverkas av Max Verstappens dominans och hålla sinnet fokuserat på sig själv.

Emerson Fittipaldi föreslog hur Alonso har vad som krävs för att slå Verstappen när han sa, “Han (Verstappen) upplever en toppetapp i sin karriär, med ett mycket bra team och en mycket bra bil. Han uppträder som Hamilton dominerade under några år på Mercedes. Han får ut det bästa av det. Han som förare, teamet och bilen är en mycket konkurrenskraftig kombination, och de är som bäst. Han är väldigt snabb, men om du sätter Alonso i en Red Bull är han definitivt lika snabb.”

Fittipaldi föreslår att Alonso kommer att vara lika snabb i Red Bull trots att bilen inte är gjord för understyrning. Under de senaste två decennierna har F1-världen sett Fernando Alonso pressa det bästa ur vilken bil han än fick. Det beror på att Alonso anpassar sig efter bilen. Även om han gillar en bil med en stark bakdel, betyder det inte att han inte kommer att kunna prestera i en spetsig bil.

Dynamiken mellan Fernando Alonso och Max Verstappen i samma lag kommer definitivt att vara en som många skulle vilja se. Även om spanjoren definitivt har vad som krävs för att slå Verstappen, måste många andra saker gå hans väg för att slå holländaren i mästerskapet.

RELATED ARTICLES

Mest populär