Tuesday, February 27, 2024
HemUfcKampsportsnörden Joe Rogan är övertygad om att detta är den mest dödliga...

Kampsportsnörden Joe Rogan är övertygad om att detta är den mest dödliga stridssporten på grund av denna anledning

Det finns många saker som människor ägnar sig åt som ofta resulterar i några farliga konsekvenser. Från skateboardåkning till motorcykelstunts, det finns ett brett utbud av aktiviteter av det slaget. Dock, Joe Rogan anser att dessa aktiviteter är ingenting jämfört med hur farligt han hävdar brasiliansk jiu-jitsu, vilket han avslöjade nyligen.

Joe Rogan släppte nyligen #2093-avsnittet av sin JRE-podcast, med andra komiker Bert Kreischer, Tom Seguraoch Ari Shaffir. Medan han diskuterade farorna med att ägna sig åt en aktivitet som skidåkning, nämnde 56-åringen det farligaste han någonsin gjort. Låt oss se vad Rogan hade att säga om det.

Joe Rogan hävdar att brasiliansk jiu-jitsu är mycket farlig

JRE-värden, som också är kommentator för UFC, har en väldokumenterad bakgrund inom kampsport. Han har svart bälte i Tae Kwon Do och har även erfarenhet av karate. Dessutom har Joe Rogan också ett svart bälte, vilket han nyligen avslöjade är det farligaste han någonsin gjort i sitt liv. Han sa, “Tja, när jag tränar så håller jag inte på med jiu-jitsu just nu, men det är säkert det mest (farliga).”

Joe Rogan fortsatte med att förklara att han anser att BJJ är den farligaste formen av stridssport eftersom fighters aktivt försöker göra varandra oförmögen. Dessutom, när han tränade BJJ, mötte han alltid någon som var bättre än han på det. “Ni övar på att strypa varandra och du gör det med människor som är riktigt bra på att strypa människor… tar tag i dina ben och rycker isär dem,” tillade Rogan. Även om Joe Rogan ser farorna med jiu-jitsu, är det många som inte betygsätter den brasilianska kampsportsdisciplinen, som inkluderar UFCs lättviktsmästare, Islam Makhachev.

Islam Makhachevs problem med BJJ

I en intervju med Daniel Cormier, lättviktsmästaren avslöjade det verkliga problemet han tror att jiu-jitsu fighters har. Islam Makhachev hävdar att BJJ-krigare inte kan fortsätta kämpa på fötter. De föredrar att gå på mattan för att slåss mot sina motståndare. Makhachev sa, “Alla Jiu-Jitsu killar har samma problem. De kan inte stanna i toppen. De går alla ner. Det här är ett stort, stort problem för dem.”

Islam Makhachev fortsätter vidare med att hävda att han inte tycker att BJJ-fighters är bra på brottning, även om de är experter på grappling. Utöver det hävdade Dagestan-infödingen också att det är svårt att hitta en BJJ-utövare med bra brottningsfärdigheter som har svart bälte. “Det skulle vara väldigt svårt (att hitta) om Jiu-jitsu (svartbälteskämpe) har bra brottning. Men jag känner inte sådana här människor”, tillade Makhachev.

Även om Joe Rogan kanske inte är på samma nivå av kampsportskämpe som Islam Makhachev, kan han fortfarande tillräckligt med kamptekniker för att klara sig själv i en kamp. Därför har någon som han som kallar BJJ farligt lagt en viss vikt till hur effektiv den brasilianska stridssportsdisciplinen kan vara. Dessutom måste vi också komma ihåg att jiu-jitsu regerade suveränt under de första åren av UFC.

Läs mer: Titta på: Joe Rogans Kettlebell-träning visade UFC-kommentatorns imponerande styrka för 2 år sedan

Inlägget Kampsportsnörden Joe Rogan är övertygad om att detta är den mest dödliga stridssporten på grund av detta dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär