Saturday, December 9, 2023
HemF1Kämpar Daniel Ricciardo tipsas om att bli "het egendom" igen om han...

Kämpar Daniel Ricciardo tipsas om att bli “het egendom” igen om han följer F1 Wild Cards fotspår: “Titta på vad som hände med…”

Daniel Ricciardo och McLaren har gått skilda vägar för gott. Under sommaruppehållet 2022 kom båda parter överens om att ömsesidigt säga upp kontraktet. När Ricciardo säger adjö till det brittiska racingteamet har han återanslutit sig till Red Bull Racing som reservförare och hans ex-teamchef, Zak Brown, tror att med detta erbjudande kan Ricciardos framtid “vända på en krona”.

Ricciardo körde för McLaren under två underväldigande säsonger. Prestationen som det brittiska racingteamet förväntade sig av 33-åringen visade sig inte. Så McLaren bestämde sig för att klippa banden med australiensaren. Trots allt detta känner Zak Brown, teamchefen för McLaren, som har varit ett stort fan av Daniel Ricciardo, att det som hände med Nyck de Vries säkert kan hända med Honey Badger.

I en nyligen intervju med Motorsport.com sa Brown, “Titta på vad som hände med Nyck med en bra session. Helt plötsligt blev han het egendom.”

“Så om en av dessa killar [at Red Bull] kunde inte tävla av någon anledning, och han [Ricciardo] hoppade in och helt plötsligt tog han den där bilen till där den är nu, den kan bara slå på en krona.”

De Vries tog chansen att tävla för Williams på Monza i år och har nu fått en plats på AlphaTauri.

När australiensaren kämpade i sin McLaren MCL36 under en bättre del av året, förra månaden, avslöjade Zak Brown hur han tog det svåra beslutet att ersätta Ricciardo.

Zak Brown öppnar upp om hur han gjorde det tuffa samtalet att ersätta Daniel Ricciardo

McLaren bestämde sig för att ersätta Ricciardo med sin landsman Oscar Piastri. 33-åringen hittades förmodligen aldrig fast i laget under hans två år med dem. Bortsett från vinsten i Italiens Grand Prix verkade honungsgrävlingen kämpa med tempo och konsekvens.

Dessutom var hans yngre lagkamrat, Lando Norris, för snabb bakom samma maskineri. Att säga upp kontraktet för en erfaren och en av de mest populära karaktärerna i F1 var ett tufft samtal för VD Zak Brown. Förra månaden öppnade Brown i en intervju med Fox Sports om hur han gjorde ett tufft samtal för att ersätta 33-åringen.

Han sa: “I slutändan fick vi inte de resultat vi behövde och vi var ett och ett halvt år in i det här. Vi har alla ansträngt oss extremt mycket. Vi älskar Daniel, han är fantastisk att jobba med och han fortsätter att vara bra att jobba med. Men vi är i resultatbranschen och resultaten kom inte och vi kände att vi försökte allt.”

En idrottare som Riccardo är alltid ett steg bort för att återfå formen. Hans fans kommer ivrigt att vänta på att Honey Badger ska återvända till nätet 2024.

RELATED ARTICLES

Mest populär