Monday, December 11, 2023
HemSoccerKämpande Vinicius Jr slängs för att ha skapat problem och erbjöd vägledande...

Kämpande Vinicius Jr slängs för att ha skapat problem och erbjöd vägledande hand av Barcelona Legend

Real Madrids stjärna Vinicius Jr. är van vid både beundran och kritik i fotbollsvärlden. Men fansen har ofta satt den unge brasilianaren i rampljuset för hans tjafs på och utanför planen. Men mitt i den senaste tidens kritik och granskning har en före detta Barcelona-legend brutit ut för att hjälpa den begåvade forwarden.

Den brasilianske yttern Vinicius Jr. har varit ett ständigt debattämne den här säsongen på grund av sina prestationer. När kritikerna tjatade om hans attityd på planen, ger ett oväntat ingripande av den tidigare Barcelona-legenden en annan åsikt i frågan.

Tidigare Barcelona-ikon ger vägledning till kämpande Vinicius Jr.

I Real Madrids senaste La Liga-match mot Rayo Vallecano fick Los Blancos ta itu med ett tävlande 0-0 dödläge på hemmaplan. En incident som involverade Vinicius Jr. och Rayo Vallecanos målvakt Stole Dimitrievski väckte kontrovers för ett bråk utanför planen. Även om sådana strider är bekanta i fotbollsvärlden har det väckt tvivel om Vinicius attityd bland fans och experter.

Men trots Vinicius Jr:s hetsiga bråk, tidigare Barcelona-försvarare och ikon Carles Puyol har hyllat brasilianaren för hans talang och efterlyst en attitydförändring om han vill höja sin status.

När han deltog i ett evenemang för en specifik sak, fick Puyol frågan om Vinicius Jr.s senaste bråk, till vilken han sa: “Vinicius Jr. är en fantastisk spelare, han gör skillnad och bör beundras på alla plan. Jag skulle älska att prata med honom som en professionell kollega och berätta vad jag tycker och känner om honom. Om han ändrade sin inställning skulle han få mer erkännande.”

Noterbart var Puyol en respekterad figur när han tog på sig de lila-rödbruna tröjorna i Spanien. Han är mycket känd för sitt sportsliga och ledarskapsegenskaper. Och dessa ord från en legend som Puyol bär ett kraftfullt testamente. Det betonar vikten av en förändring i attityd och beteende för Vinicius Jr.

Barcelonas vicepresident ber Real Madrids Vinicius Jr. om ursäkt för klubbens talespersons fula tjafs

Den 23-årige brasilianska stjärnan har inte varit särskilt påverkande för Los Blancos den här säsongen. Han har bara gjort tre mål och gett tre assist på 11 matcher för Los Blancos. Vinicius är under ökad press när fansen anförtrott honom att fylla tomrummet som skapades av Karim Benzemas avgång. Även om Jude Bellingham har varit exceptionell för Real Madrid när det gäller målsättning, är Vinicius frustration över sin attityd synlig ofta på planen.

Analytiker kritiserar den brasilianska fotbollsstjärnan för att “skapa problem”

Mitt i kritiken misslyckades den berömda beIN Sports-analytikern Wael Gomaa att hålla tillbaka när han tog upp oron kring yttern. Den ledande analytikern kritiserade Vinicius beteende på fältet och sa att brasilianaren skapar problem ur tomma intet, och sedan porträtterade sig själv som offret.

Men trots de kritiska åsikterna från experter tror Real Madrids chef och Vinicius huvudtränare Carlo Ancelotti stenhårt på brasilianarens kapacitet. Ancelotti har förtroende för stjärnforwarden och vet att han snart kommer att återupptäcka sin poängform, trots att han uthärdar rasismens gissel i Spanien. Det är en sak som 23-åringen konsekvent höjt rösten emot.

Alla ögon kommer att riktas mot Vinicius Jr. när Real Madrid återvänder till action igen när de förbereder sig för att ta emot Braga i UEFA Champions League den 8 november onsdagen. Tycker du att han ska ta Puyols råd?

RELATED ARTICLES

Mest populär