Sunday, February 25, 2024
HemBasketballJuwan Howards tränarrekord, gräl: Debunking Real Reason Behind Memphis Basketball Drama

Juwan Howards tränarrekord, gräl: Debunking Real Reason Behind Memphis Basketball Drama

Michigan Wolverines lider. De har 6-9 och upptar den 10:e platsen i Big Ten. Deras tillstånd förvärras av det faktum att huvudtränaren Juwan Howard har gjort nyheterna för att ha temperamentsproblem och gått in i ett bråk med lagets ledning. Efter den senaste utvecklingen när den associerade huvudtränaren Phil Martelli blev tillfrågad att vara huvudtränare under matchen mot Penn State, spekulerar många fans om detta skulle vara slutet på Howards tränarkarriär.

Amerikas favoritvideo idag

Som om säsongens start inte var tillräckligt kontroversiell när Howard hade varit sen med att gå med som huvudtränare, pekar den här nya utvecklingen att ge Martelli sin position även när han har blivit frikänd i full kapacitet bara på undergång för Wolverines. En närmare titt på händelserna kommer att ge oss ett bättre perspektiv på Michigans position under årets NCAA-säsong.

Juwan Howards bråk med Jon Sanderson

Enligt Free Press var Howard inblandad i ett bråk med styrke- och konditionstränaren Jon Sanderson. Enligt Economic Times valde Sanderson att inte resa med laget för deras match mot Iowa Hawkeyes. Enligt Free Press talade Juwans son Jace, som också är senior forward hos Michigan Wolverines, till nyhetsbyrån och bekräftade att det var “uppenbarligen ett missförstånd.”

De första ryktena om att bråket var fysiskt var helt falska enligt Free Press, men Sanderson hade dock lämnat in ett HR-anspråk över frågan. Normalt brukade Sanderson hjälpa laget att värma upp innan tävlingen men fanns ingenstans att hitta före matchen mot East Michigan.

Enligt Free Press, hade en rapport hävdat att problemet mellan Howard och Sanderson hände över den tidigares son Jace. Jace hade blivit åsidosatt på grund av en stressfrakturskada. Skadan dröjde dock kvar längre än vad man hade förväntat sig och Jace kunde inte vara med i matcherna. Jace gjorde sedan några kommentarer om tränaren.

Å andra sidan var Jaces tillstånd allvarligt vilket fick honom att resa till Los Angeles där han träffade doktor Neal ElAttrache för att få en “second opinion”. Med hans egna ord “Jag fick höra att det var en stressfraktur men i själva verket var det en senreva, som en liten senreva” och därför “ville han få lite mer klarhet”

Juwan Howard återvänder och Wolverines prestation

Juwan Howard fick godkänt för att återvända till domstolen i egenskap av huvudtränare under matchen mot East Michigan. Han utövade inte sitt yrke i den vanliga positionen efter sin hjärtingrepp i september. Enligt The Athletic ville Howard få sin aortaklaff reparerad.

Efter att han kommit till sin position, drev Howard Michigan Wolverines för att besegra East Michigan med en respektabel marginal på 83-66. De tog en ointaglig ledning i första halvlek genom att krossa 49 poäng när East Michigan bara kunde potten 32. Den andra halvleken såg både lagets hals mot hals och slutade på 34 poäng vardera.

Det var ledningen av första halvlek som hjälpte Wolverines att kryssa till en enkel seger över sina motsvarigheter. Fansen hade förväntat sig att saker och ting skulle förbättras för Wolverines men tvärtom förlorade Wolverines sina nästa fyra matcher och är hungriga på en vinst.

Wolverines har ett uruselt rekord på 6-9 och är placerade på den 10:e sporten i Big Ten. De har förlorat de flesta av de stora matcherna, nämligen mot Long Beach State, Memphis Tigers, Oregon, Indiana och nu de fyra senaste matcherna. I Howards frånvaro brukade biträdande huvudtränare Phil Martelli fungera som tillfällig huvudtränare. Även om rekordet under Martelli inte var tillräckligt bra, tog han tillbaka till huvudtränarpositionen och på ett mycket intressant sätt.

Martellis återkomst

Michigan Wolverines skulle låsa horn med Penn State på Palestra i Philadelphia på söndagen. Howard gjorde plats för Martelli att coacha laget i det här spelet enligt Michigans basketlagsrapport (h/t: Clutch Points). För den okunniga föddes Matelli i Media, Pennsylvania, bara några kilometer från Philadelphia. Därför beslutade Howard att försöka Materlli som “hedershuvudtränare.”

Howard var inte helt ute ur spelet eftersom han sågs ta hand om en huddle under timeouten. Å andra sidan hade Martelli meddelat startuppställningen för sitt lag. Flytten till allas chock gav inte bra resultat sedan Wolverines ramlade ner framför Penn State. Penn State besegrade Wolverines med 79-73 marginal i en osannolik vinst.

Wolverines såg ut att ha övertaget i matchen under den första halvleken när de slog 37 poäng medan Penn State rökte 27. Nästa halvlek slog Lions 52 poäng som svar på Wolverines 36. Därför täckte Penn State sina trail och även upphävde Wolverines i processen.

Michigan hade klarat sig bättre än Penn State i termer av field goal procent med en 50% statistik. De tog sig också förbi Penn State snävt med avseende på trepoängare med 33,3%. Där de saknade var frikastprocenten med 65%. Och hade också ett bättre returresultat med 39 returer i motsats till Penn States 31. Michigan hade också ett bättre assistnummer på 17. Men förlorade ändå matchen till slut, vilket var riktigt nedslående för Wolverine-fansen.

Nu när fansen vet den verkliga orsaken bakom incidenterna, är allt de kan be om att Michigan Wolverines kommer tillbaka starkare och hittar formeln som tickar deras lag som helhet.

RELATED ARTICLES

Mest populär