Saturday, December 2, 2023
HemNBA"Just Like My Dad": Burdened by 7'1" Expectations, Shaquille O'Neal's Daughter Hell-Bent...

“Just Like My Dad”: Burdened by 7’1″ Expectations, Shaquille O’Neal’s Daughter Hell-Bent on Quashing Comparisons by Carving Own Niche

Trycket är inte stort. Men Shaquille O’Neal har hjälpt sina barn att ta säkerheten för sin pappas berömmelse. Den yngsta i familjen är nu på väg att förgrena sig på egen hand. Och hon har hittat sina sätt att hantera det. Den yngsta av Big Diesels begåvade barn gav mer insikt i hur hon dör med trycket. Och för människorna som projicerar henne som nästa O’Neal att dominera banan, har hon ett enkelt budskap.

Hennes pappa har säkert fått tillbaka henne. Även om hon inte lever upp till de orimliga förväntningar som ställs på henne är Shaq redan stolt.

Shaquille O’Neals dotter är cool med press

Shaquille O’Neal är en NBA-legend med flera bindestreck, men han är också pappa till sex barn. Hans yngsta barn följer hans fotspår till domstolen fullt medvetna om att de kommer att bli föremål för jämförelser. Men ingen mer än Me’Arah.

17-åringen namngavs i sin pappas Hall of Fame-tal på ett djärvt sätt. Han förklarade att hon skulle bli den bästa dambasketspelaren någonsin. Det var för sju år sedan, när Me’Arah var 10. Det är stora förväntningar och ändå har hon det bra tack vare en liten knuff från Shaq.

“Min pappa säger alltid till mig att tryck gör diamanter,” sa Me’Arah till ESPN. “Jag försöker alltid ha det med mig, speciellt i de ögonblick där alla tittar. Jag försöker bara göra mig själv och göra mig stolt.”

Det hindrar inte folk från att vänta på att se henne förverkliga sin pappas profetia. Eller åtminstone nå sin nivå. “Jag är ganska säker på att många förväntar sig att jag ska spela precis som min pappa,” sa Me’Arah. “Stark, stor postspelare, springer igenom människor, vad Shaq gör.”

Men till de människor som förväntar sig att hon ska bli nästa stora Aristoteles, säger hon, “Men jag är inte det.” Hon vill istället leva upp till hans arv samtidigt som hon behåller sin egen identitet. “Den största förväntningen är att bli som min pappa. Men att uppfylla det namnet, det är egentligen inte mitt mål. … Jag vill bara vara min egen person och göra mig ett namn. Och jag tycker att jag gör det ganska bra.”

Det här är en berättelse som utvecklas.

“Just Like My Dad”: Burdened By 7’1″ Expectations, Shaquille O’Neal’s Daughter Hell-Bent on Quashing Comparisons by Carving Own Niche

RELATED ARTICLES

Mest populär