Saturday, December 9, 2023
HemSurfing"Just Immediately Filt My Heart Go Boom": Den läskigaste surfincidenten i historien...

“Just Immediately Filt My Heart Go Boom”: Den läskigaste surfincidenten i historien hade en mamma som såg sin son bli attackerad av Great White Shark på live-tv

Den australiensiska surflegenden Mick Fanning överlevde en gång en hajattack 2015. Surfboardåkaren är känd för att ha vunnit World Surf League Tour 2007, 2009 och 2013. När surfaren tävlade i J-Bay Open-finalen i Jeffreys Bay mötte surfaren en haj mitt i havet och skickades springande, eller snarare simmande, för sitt liv.

I en intervju 2018 med 60 Minutes Australia öppnade Mick och hans mamma upp om sin upplevelse av den fruktansvärda händelsen.

Surflegendens mamma var skakad in i grunden

Den 19 juli 2015 befann sig Fanning mitt i Jeffreys Bay, Sydafrika, när han attackerades av en vithaj. Hela händelsen fångades på video. “Den huvudsakliga ryggfenan var precis där, och jag kunde se sidofenan, och jag kunde se var den går från grått till vitt”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Rip Curl | Australien (@ripcurl_aus)

Filmerna från händelsen sändes live för en internationell publik, som inkluderade Micks mamma, Liz, som tittade på finalen i sitt hem på Guldkusten. “Jag kände bara omedelbart att mitt hjärta slocknade och jag blev bara chockad. Jag kunde bara inte tro vad jag såg”, sa Liz.

Hon hade redan förlorat en son i en bilolycka 17 år före händelsen. Tanken på att förlora ytterligare en son fyllde henne med skräck. Hon tillade, “Sen när vågen kom och vi inte kunde se honom. Jag trodde definitivt att han hade gått.” Liz levde en mammas värsta mardröm, tänkte hon, “universum kan inte vara så grymt.”

Världen trodde att de hade förlorat Mick

En jättevåg blockerade Mick från kamerorna i nio plågsamma sekunder efter att han hade vält av sin surfbräda. När världen tittade på från kanten av sitt säte kunde surfaren ses simma i full fart mot stranden. Men han inser snart att det inte fanns något sätt att han kunde simma ut en haj. Så till slut stannade han, vände sig om och väntade på att möta sitt öde.

“Det kom tillbaka igen”, förklarade den 41-årige idrottaren och diskuterade vad som hände bakom den där vattenmuren. “Jag slog precis in den mellan huvudryggfenan och sidfenan…” Strax efter kom ett svarsteam in för att rädda honom från fara och skrämde bort hajen. Evenemanget ställdes in och prispengarna delades mellan Fanning och Wilson, som båda utropades till gemensamma vinnare. Slutligen återvände White Lightning till sin sport mindre än en vecka efter attacken.

RELATED ARTICLES

Mest populär