Friday, December 8, 2023
HemF1"Just a Massive Shame": McLaren Boss reagerar när Oscar Piastri lämnar Las...

“Just a Massive Shame”: McLaren Boss reagerar när Oscar Piastri lämnar Las Vegas på ett dåligt sätt

Las Vegas glittrande ljus bevittnade ett spännande Grand Prix. Red Bull och Ferrari gick tillbaka med fantastiska resultat. Men på andra sidan hagen var McLaren inte så nöjd med vad de åstadkom under helgen.

Medan en bil DNF hade, avbröts Oscar Piastris mästerliga prestation också på grund av en mittrace-krock med Lewis Hamilton. Onödigt att säga, Andrea Stella ledde McLaren hade nästan en annan pallplats i greppet, som halkade ut till bara två poäng. När McLaren mötte toppar och dalar på Vegas-remsan, satte resultatet scenen för en nagelbitande säsongsfinal i Abu Dhabi.

Oscar Piastris stjärnuppgång genom flocken

Oscar Piastris resa i Las Vegas Grand Prix liknade en spektakulär comebackhistoria. Från och med den 18:e positionen visade den 22-åriga australiensaren anmärkningsvärd skicklighet och beslutsamhet, och steg snabbt i graderna. När Piastri navigerade genom kaoset i det inledande varvet, manövrerade sig Piastri strategiskt in i topp 10 efter varv 7. Ett enastående ögonblick kom på varv 29 när Piastri visade orädd inbromsning för att köra om Pierre Gasly vid sväng 5.

Men det avgörande ögonblicket för loppet inträffade under en sammandrabbning med Lewis Hamilton, vilket resulterade i punkteringar för båda förarna. Även om Piastri effektivt återvände till depån, tvingade händelsen ett tidig stopp. Detta bådade inte alltför gott för hans lopp. Men trots bakslaget lyste Piastris motståndskraft när han säkrade bonuspoängen för det snabbaste varvet.

“We Were Screwed”: Oscar Piastri lyfter fram Lewis Hamilton-incidenten som spårade ur Las Vegas GP-förhoppningar

Andrea Stella, McLarens teamchef, uttryckte besvikelse över loppet. “Bara en stor skam eftersom Oscar var helt briljant”, sa han i en kommentar till Speedcafe. “Så det är synd att, eftersom vi hade startat loppet på hårda däck, behövde vi tävla innan utsatt tid på grund av kontakten med Hamilton.”

Med det fruktansvärda resultatet för McLaren på gatubanan i Las Vegas befinner de sig nu mitt i en intensiv kamp om poäng med Aston Martin för att säkra 4:e platsen i Constructors’ Championship.

McLarens besvikelse och kampen om poängen

Beslutet att starta loppet på hårda däck visade sig till slut avgörande. Piastris sammandrabbning med Hamilton tvingade fram ett tidigt stopp, vilket krävde ett tidigt depåstopp. Den efterföljande Safety Car komplicerade saken ytterligare.

Det som kunde ha varit en strategimästarklass förvandlades till en olycklig katastrofklass. Trots Piastris bästa ansträngningar blev McLaren offer för omständigheter utanför deras kontroll. Med Lando Norris som kraschade tidigt och Aston Martin överträffade McLaren med 10 poäng, går laget nu till säsongsfinalen i Abu Dhabi med en liten marginal på 11 poäng.

När teamet reflekterar över Piastris exceptionella drivkraft, flyttas fokus till Abu Dhabi. Varje enskild poäng kommer att vara avgörande för att avgöra slutställningen. Vändningarna på Vegas-remsan speglade McLarens berg-och-dalbana av känslor, vilket gjorde att fans ivrigt väntade på Formel 1-säsongens klimax i Yas Islands öknar.

RELATED ARTICLES

Mest populär