Wednesday, February 21, 2024
HemSoccerJurgen Klopps utträde kommer inte att vara en distraktion, Liverpool Legend varnar...

Jurgen Klopps utträde kommer inte att vara en distraktion, Liverpool Legend varnar Manchester City – ‘Sir Alex Ferguson vann Premier League

Det var en blixt från klar himmel för Liverpool när tränaren Jurgen Klopp meddelade att han skulle lämna klubben efter den här säsongen. Den tyske taktikern orkestrerade Liverpools första Premier League-titelvinst på 30 år. Han ledde de röda till en Champions League-seger, bland andra titeltriumfer. Nu hjälper Klopp Liverpool att stanna kvar i toppen av tabellen och avsluta Manchester Citys regeringstid. Av samma skäl tvivlar många på om Klopps chockerande beslut skulle distrahera och påverka klubben i den pågående kampanjen. Ex-Liverpool-stjärnan som blev förståsigpåare Steve Nicol, ber dock om att skilja sig. Enligt Nicol har Liverpool en chans i helvetet att bli distraherad av Klopps förestående avgång.

Nicol försäkrade att varje Liverpool-spelare och fan kommer att gå den extra milen för att ge Jurgen Klopp det farväl han förtjänar. För dem som anser att Liverpools säsong är dödsdömd på grund av Klopps beslut, mindes Nicol vad som hände på Old Trafford under Sir Alex Fergusons förra säsong.

Jurgen Klopps förestående utträde kommer inte att distrahera spelarna utan kommer att tvinga dem att sträva efter ära

Jurgen Klopps beslut att lämna Liverpool blev samtalsämnet i ett nyligen ESPNFC-avsnitt. Värdarna bad Steve Nicol att analysera om den tyska chefens exit skulle fördärva de rödas titeljakt. “Jag tror faktiskt inte att det verkligen kommer att bli en så stor distraktion… Du har ett gäng spelare, du har en trupp med spelare, du har en stab. Och jag pratar om alla i byggnaden som, mellan nu och den där killen som lämnar byggnaden, kommer att springa genom tegelväggar och göra vad som helst för att göra sin sista period i klubben till en succé, säger Steve Nicol.

Manchester City ligger för närvarande tvåa i PL-tabellen, fem poäng mindre än Liverpool. Reds-legenden anmärkte snart subtilt att Pep Guardiola och co. kommer att kämpa för att dra nytta av Klopps kommande exit. Såvitt jag minns visste alla i Man United att Alex skulle lämna, och de fortsatte och vann Premier League. Så ja, jag tror inte att det är någon stor distraktion, tillade det tidigare Liverpool-acet. Om det går bra, som Nicol sa, kan Jurgen Klopp få ett rejält farväl och vinna fyra titlar före sommaren.

Liverpool kan potentiellt jaga en fyrdubbling innan Klopp åker

Liverpool sitter i toppen av tabellen och är favoriten till att vinna Premier League. Förutom PL, snör de röda till FA-cupen. De inledde FA-cupen starkt genom att utklassa Arsenal med 2-0. Dessutom säkrade Klopps herrar en plats i Carabao Cup-finalen. Klopp kan också ha en chans att hjälpa Liverpool uppnå europeisk ära före sin sista dans. Merseyside-jättarna har tagit sig till knockouten i UEFA Europa League.

LÄS MER: Zinedine Zidane avvisar Algeriets roll som Jurgen Klopps exitnyheter väcker Liverpool-rykten

Därför har Jurgen Klopp alla chanser att fullfölja en fyrdubbling innan han säger adieu till Anfield. Med tanke på Liverpools nuvarande form är en fyrdubbling inte en avlägsen dröm. Manchester City kommer att utgöra ett hot mot den tyske chefen. Men kom ihåg vad historien säger oss. Minns Sir Alex Fergusons sista dagar på Old Trafford.

Inlägget Jurgen Klopps exit kommer inte att vara en distraktion, Liverpool Legend varnar Manchester City- ‘Sir Alex Ferguson vann Premier League dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär