Tuesday, February 27, 2024
HemCraig BurleyJurgen Klopps meddelande om utträde från Liverpool har en "positiv" effekt på...

Jurgen Klopps meddelande om utträde från Liverpool har en “positiv” effekt på Virgil Van Dijk & Co, hävdar Chelsea Legend

“Jag måste ge mitt liv för honom nu”, var de bestämda orden från Liverpools Ibrahima Konate när han blev ifrågasatt angående Jurgen Klopps förestående utträde. Sådan är den tyska veteranens inflytande och genomslag i omklädningsrummet. Matchen mot Chelsea visade dock att det inte bara är Konate utan hela Liverpool-truppen som är villiga att ge allt. Många trodde att tidpunkten för hans tillkännagivande kunde påverka Liverpools titellopp. Men i motsats till vad många tror, ​​tror en före detta rivaliserande Chelsea-stjärna att det istället är ett massivt uppsving!

Dessa två sidor kommer att mötas igen i Carabao Cup-finalen den 27 februari. De rödas trupp kommer att hoppas kunna leverera en trofé under Jurgen Klopps sista säsong och avsluta hans ikoniska snålhet.

Liverpool påstås nu dra nytta av “effekten av Jurgen Klopp”

Chelsea-veteranen Craig Burley fick lovord för de röda. Han sa: “De spelar bra, de gör mål. De klarar Mohamed Salah borta. Ja, ungdomar kommer in och gör det bra. De erfarna spelarna kommer tillbaka. Men enligt Burley kan det största inflytandet i segern vara deras manager själv. Han förklarade, “Det är effekten av Jurgen Klopp eftersom jag trodde att det vid det här laget har gått den positiva vägen inte den negativa.” Kanske kunde detta ha varit chefens plan hela tiden.

Det fanns många spekulationer om tidpunkten för hans tillkännagivande. Med Liverpool bekvämt på förstaplatsen i engelska Premier League och den inhemska diskanten fortfarande på, varför skulle Jurgen Klopp släppa en bomb på sitt lag, som åtnjöt den största stabiliteten? Dessutom har det bekräftats att klubben fortfarande letar efter en ny manager, trots Xabi Alonso-länkarna. Klopp kanske ville ge sitt lag den extra pushen att gå hela vägen en gång senast under hans regeringstid.

Utifrån det ser planen ut att ha skjutit igång truppen. Nyligen avslöjade klubbens kapten Virgil van Dijk truppens mål för säsongen och det verkar som om de nu är fast beslutna att avsluta på en positiv ton.

Efter Klopps “tuffa” exit vill Van Dijk nå “målen” för säsongen!

Det verkar som att Liverpools skeppare tyckte att Klopp-nyheterna var lika svårsmälta som supportrarna. Holländaren sa: “Det är svårt att ta, eftersom managern betyder så mycket för oss, för mig, för klubben, för hela Premier League, tror jag. Men han tog beslutet för honom och hans familj. Det kommer alltid att vara tufft, och det var definitivt fallet.”

Läs mer: Med tanke på U-sväng i pension vill Toni Kroos att Jurgen Klopp ska leda Tysklands landslag efter Liverpool-exit

Men trots känslorna runt omkring är den höga försvararen fokuserad på verksamheten. Han förklarade, “Vi har många mål kvar att uppnå i år och varför inte avsluta säsongen på topp och tillsammans med firande för chefen också.” Liverpool missade knappt en oöverträffad fyrdubbling 2022. Kan de åstadkomma något magiskt 2024? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

Inlägget Jurgen Klopps meddelande om utträde från Liverpool har en “positiv” effekt på Virgil Van Dijk & Co, hävdar Chelsea Legend dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär