Monday, February 26, 2024
HemBasketballJuJu Watkins vs Caitlin Clark-statistik: Hur långt är det från USC:s nybörjare...

JuJu Watkins vs Caitlin Clark-statistik: Hur långt är det från USC:s nybörjare från att gå om den första spelaren den här säsongen?

Konkurrensen om årets nationella spelare förväntas bli intensiv, utan någon klar favorit har dykt upp ännu. Caitlin Clark, föregående säsongs vinnare, är för närvarande föregångare för Wooden-titeln 2024, enligt ESPN BET. Men Cameron Brink från Stanford, Angel Reese från LSU och Paige Bueckers från UConn, som vann titeln Årets nationella spelare 2021, är också starka utmanare.

Till blandningen kommer USC-nyårsstudenten JuJu Watkins, som snabbt gör sig ett namn och ger de andra spelarna chansen att satsa på pengarna. Vägen till Cleveland och det nationella mästerskapet är fortfarande vidöppen, vilket ger en spännande säsong framför oss.

Ritar JuJu Watkins som Caitlin Clarks parallell

Den här säsongen har JuJu Watkins, en nybörjare vid University of Southern California, dykt upp som en växande talang. Hennes spel har lämnat alla i vördnad, och hon har visat en hel del mognad. Watkins prestation har varit så bra att hon betraktas som en konkurrent till priset för årets nationella spelare, tillsammans med Iowa Hawkeyes framstående Caitlin Clark.

Kritiker kan inte motstå att jämföra de två spelarnas spelstil eftersom det finns så mycket diskussion om dem. En spelares kollegiala basketkarriär närmar sig sitt slut, medan den andra utvecklas och försöker inta positionen som en nybörjare.

När Watkins försöker kasta bollen mot sina motståndare kan hon kontra med en stark serie rörelser som är välkända för sin aggressiva spelstil. Hon utnyttjar ofta sitt enastående hoppskott. Hennes atleticism och envishet är kända för att störa försvararens rytm. Omvänt, Clarks varumärke trepoängare och logotyp treor är välkända.

Clark erkände i en av intervjuerna att hon tycker om att spela transition offense mest. Hennes längd gör att hon utan ansträngning kan passera och ta returer med sina lagkamrater, samt göra regelbrott medan hon möter motståndare på låg höjd.

Bland de bästa målskyttarna som någonsin har prytt den kollegiala basketscenen är Clark. Med nio matcher i sin kollegiala karriär med 40 poäng eller mer kommer hon sannolikt att överträffa WNBA-spelaren Breanna Stewart, som har fyra sådana prestationer.

Det som är bra med Watkins relation med trojanerna är att de har gett henne gott om speltid, vilket har fått henne att till fullo visa upp sin utmärkta talang. Med fem 30-poängsmatcher har Watkins redan överträffat rekordet från WNBA-spelaren Lisa Leslie för flest 30-poängsmatcher under en USC-rookiesäsong.

Ett djupt spår i Watkins statistik

Watkins har levt upp till hypen att hon var den bästa totalrekryteringen i klassen 2023. Bortsett från hennes flera 30-poängsmatcher, varav en var en minnesvärd seger mot Ohio State, kombineras hennes fysik och atleticism med en sådan variation, talang, lugn och jämnhet att det är uppenbart att hon inte är din typiska topprekryt.

Det är svårt att inte titta på Watkins och betrakta hennes spännande tak som en professionell möjlighet, faktiskt. På färre än tio matcher har hon lyft trojanerna till nationell framträdande plats. AP-undersökningen har USC rankat på sin högsta nivå sedan 1994.

Under hela sitt sista år på Canyon hade Watkins konsekvent i genomsnitt en dubbel-dubbel med 27,5 poäng och 13,7 returer. Även om hon främst är känd för sina skjut- och returfärdigheter, bidrar hon ibland med assist. Watkins förmåga att dra nytta av sina motståndares misstag framgår av hennes imponerande 75 % frikastsprocent.

Det är dock värt att notera att hon inte har visat mycket skicklighet i att hjälpa andra, eftersom hennes genomsnittliga field goal och tre poängs skottprocent ligger på 49,3 % respektive 44,4 %. Utan tvekan skulle Watkins vilja förbättra sin skjutprecision.

Läs mer: Är dambasketlegenden Dawn Staley en Caitlin Clark-kritiker i förnekelse?

Kan Watkins överlista Caitlin Clark?

Med antagandet att hon deklarerar sin avsikt, förväntas Caitlin Clark, vars kollegiala CV redan är ett av de mest framstående i baskethistorien, bli toppvalet i WNBA-draften planerad till april.

När det gäller poängrekord för kvinnors D1-livstid har Kelsey Plum för närvarande det första rekordet, men Clark har potential att överträffa det i slutet av februari om hon fortsätter att prestera i sin nuvarande poäng-per-match-takt. När det gäller betydelsen är den andra händelsen det nationella mästerskapet som hennes Hawkeyes inte kunde vinna under föregående säsong.

Dessutom har hon inte bara potentialen att överträffa Pete Maravichs rekord på 3 667 D1 basketkarriärpoäng, som har stått i över ett halvt sekel, utan hon kan också uppnå denna bedrift under Big Ten-turneringen. Förutom hennes poängskicklighet jämförs Clark ofta med den legendariske Stephen Curry från NBA på grund av hennes exceptionella trepunktsskytte.

För att uppnå den legendariska status i sin karriär som Caitlin Clark har måste JuJu Watkins jobba hårt och klättra på karriärstegen.

Inlägget JuJu Watkins vs Caitlin Clark-statistik: Hur långt är USC:s nybörjare från att omköra den första spelaren den här säsongen? dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär