Sunday, December 10, 2023
HemNASCARJosh Williams Ganska optimistisk efter första loppet med Kaulig Racing slutar i...

Josh Williams Ganska optimistisk efter första loppet med Kaulig Racing slutar i katastrof

För bara några dagar sedan skrev Josh Williams på med Kaulig Racing för att tävla på heltid i NASCAR Xfinity Series. Även om han kommer att köra #11 Chevrolet Camaro nästa år, skulle mycket förväntas av honom. Med det sagt hade han nyligen sin första körning med sitt nya team och det var inte en att minnas.

När Daniel Hemric blev uppflyttad till Cup-serien öppnades dörrarna för en ny förare på Kaulig Racing. Lyckligtvis för Williams var han den utvalde eftersom han ser ut att få denna möjlighet att räknas.

Josh Williams hade ett oförglömligt debutlopp med Kaulig Racing

Säsongen 2023 bevittnade Josh Williams i ett ökänt scenario. På Atlanta Motor Speedway parkerade han sin bil på start/mållinjen efter att ha varit missnöjd med NASCAR på deras beslut att ta hans bil till garaget. Medan han fick sin del av straffet efteråt, erbjuder 2024 honom en nystart på många nivåer.

När Williams lämnade DGM Racing skulle han verkligen känna Kaulig Racing som en uppgradering. Och även om han skulle vilja kapitalisera, skulle han älska att registrera sin första vinst i Xfinity Series nästa år. Men för att det ska hända skulle han behöva ha ett bättre lopp än vad han gjorde i sin debuttävling med Kaulig på Florence Motor Speedway.

Williams deltog i Kauligs första Late Model-satsning i South Carolina 400. Medan sådana som Josh Berry och Dale Earnhardt Jr välsignade sin konkurrenskraftiga närvaro i loppet, var det Kade Brown som vann. Men loppet visade sig vara en katastrof för Williams när han lämnade efter bara 34 varv.

Den 30-årige föraren pratade med Frontstretch och förklarade vad som gick fel under loppet. Han sa: ”Någon kom under oss och fortsatte bara uppför backen medan vi var tre breda. Jag vet inte om de inte visste eller bara blev bundna eller vad som helst, men det avslutade vår dag vilket är olyckligt. Vi sparade en hel del däck där i början av den andra körningen. Så jag vet inte hur det skulle ha gått.”

Ty Dillon eller Josh Williams? Chris Rices dolda retas fick NASCAR-världen att klia sig i huvudet

Efter att ha missat att göra det stort i sitt första lopp såg Williams några positiva saker när han avslöjade lagets mål. Han sa, “Det största är att bara försöka vänja sig vid varandra, ni vet kommunikation, lära känna killarna, lära mig lite också. Du vet hur jag kör och sånt, så det gick bra. Vi lärde oss mycket, så det var roligt för oss.”

Medan Williams talade positivt om sin nya satsning med Kaulig Racing, öppnade till och med lagets president Chris Rice upp på liknande linjer.

Chris Rice tror på en produktiv framtid med Josh Williams på Kaulig Racing

Trots Josh Williams upptåg i Atlanta säsongen 2023, visade Kaulig Racing mycket tro genom att värva honom för nästa säsong. Teamets president Chris Rice såg ganska positiv ut på Florence Motor Speedway, med hänvisning till lagets nya satsning och Williams engagemang i det.

I ett tal till media sa Rice: “Josh har gjort ett bra jobb utanför racerbanan men också på racerbanan. Josh är den där killen som alltid har varit tyst, och inte mycket problem. Jag är ganska exalterad över att ha Josh och vi kommer dit och gör den här sena modellaffären för att försöka få igång ett sent modellprogram och se vad vi kan göra för de yngre lokala killarna.”

Han tillade, “Vi vet att många människor som Dale Jr, Kevin Harvick alla dessa killar gör det och jag tror att det verkligen hjälper vårt program. Så att få ta med Josh hit så att han kan lära sig vår kultur är en av de stora sakerna.”

Det är intressant att se hur detta partnerskap mellan Williams och Kaulig Racing blir. Kommer den Floridafödde föraren lyckas registrera sin första Xfinity-vinst någonsin 2024? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär