Saturday, December 2, 2023
HemNASCARJosh Berrys Dale Earnhardt Jr "Pedigree" skulle kunna lösa Tony Stewarts sponsringskatastrof,...

Josh Berrys Dale Earnhardt Jr “Pedigree” skulle kunna lösa Tony Stewarts sponsringskatastrof, hävdar NASCAR Insider

Det enda ord som skulle kunna beskriva 2023 års Cup-serie för Stewart-Haas Racing är “tumultartat”. Teamet med fyra förare fick trotsa förlusten av momentum tillsammans med en uppsjö av incidenter på banan. För att lägga till deras elände, ansiktet för laget och mörka hästen i NASCAR, meddelade Kevin Harvick att han går i pension i början av året. På grund av detta kan teamet bevittna ännu ett elände när förberedelserna för 2024 drar igång gradvis. Det skulle dock kunna lösas genom Dale Earnhardt Jr och hans popularitet.

Även om laget har hittat sin ersättare för 2014 års Cup Series-mästare i Josh Berry, är den största vägspärren som laget måste övervinna sponsring. Men det verkar som att NASCAR-insiders har hittat den perfekta lösningen för teamet i det senaste avsnittet av PRN Live.

Stewart-Haas Racings osäkra position hotar Josh Berrys framtid

Med tillkännagivandet av Kevin Harvicks pensionering tillkännagav också en långvarig sponsor av No.4-teamet sitt utträde från Stewart-Haas Racing. Det 100 miljarder dollar företaget, Anheuser Busch, kommer nu att gå med i Trackhouse Racing och pryda bilen på Ross Chastains Chevrolet nummer 1 från nästa säsong.

För att göra saken värre meddelade Aric Almirola tillsammans med sin bils primära sponsor Smithfield också en avgång. Som ett resultat har Tony Stewart och hans team ännu inte hittat guldkanten, för teamet och även för deras inkommande förare Josh Berry.

Den före detta Xfinity-föraren har ännu inte fått något sponsring som skulle säkra hans plats i laget. Ändå tror NASCAR-insiders att Berrys rötter med JR Motorsports och Dale Earnhardt Jr skulle vara en försonande faktor för laget.

I det senaste avsnittet av PRN Live, hävdade Alexis Erickson, “Jag menar att vi har vetat i månader att Josh skulle vara i #4-bilen, men vi vet inte ännu vem som kommer att vara på den bilen. Så det kommer säkert att bli intressant att se vilka partners de attraherar.”

Värden Doug Rice uttryckte också, “Jag tror att om du är en smart marknadsförare så är det en bra kille att knyta an till. Jag tror att han får en inbyggd följare, en för att han har en cool persona. Två, han har en liten Junior stamtavla till sig nu. Underskatta aldrig det. Om du blir förknippad med varumärket Junior, även om du är en Xfinity-förare, fortsätter det.”

NASCAR insiders spelar sin tro på Dale Earnhardt Jr för Josh Berry’s Cup Series run

Josh Berrys bekantskap med Dale Earnhardt Jr har varit det största lyftet för den 33-årige föraren. Dale Jr hade gett Berry en plats i sitt JR Motorsports-team. Dessutom har Junior varit en oumbärlig del av NASCAR och vars ord fortfarande resonerar inom sportens inre krets.

Tack vare detta fäste delade Brad Gillie sin optimism och hur det skulle hjälpa Berry med sponsring. Han uttryckte, “Jag tror det, vi har sett det länge och länge. Och du vet helt ärligt, det spelar ingen roll vem som har kört för dem när du börjar prata om de mest populära förarsakerna. Och fan, vi har sett All-Star fans röster gå vägen för Junior Motorsports. Folk som tagit examen från det och vidare till cupen. Så ja, det är en bra sak och jag tror att många också gillar typ av det blåkragade sättet att Josh Berry har kommit fram och tagit sig in i cupserien.

“Jag menar att han har tillbringat ett decennium med att köra sena modeller för JR Motorsports och bara kämpa sig igenom. Och när möjligheten dök upp på ett år att Sam Mayers inte var tillräckligt gammal för att köra den bilen. Och Josh Berry fick börja säsongen, han bevisade sin talang att han hittade segerbanan ett par gånger det året och fick en åktur på heltid. Det är väldigt tilltalande.”

“Tjänade inte mycket pengar” – Dale Earnhardt Jr avvisar offentligt sitt NASCAR-bidrag när han avslöjar Ryan Blaneys osjälviska handling

Med någon affär som ännu inte har nått en kulmen, kommer det att bli intressant att se vilken organisation som är redo att sträcka ut sina hjälpande händer till Josh Berry och Stewart-Haas Racing och ta sig ur sina elände.

RELATED ARTICLES

Mest populär