Thursday, November 30, 2023
HemNASCARJosh Berry har gyllene möjligheter att överträffa Denny Hamlin på Thanksgiving inför...

Josh Berry har gyllene möjligheter att överträffa Denny Hamlin på Thanksgiving inför cupdebuten för SHR

Årets årliga Solid Rock Carriers Thanksgiving Classic-evenemang, som är känt som historiens dyraste sena modellbilslopp, kommer att hållas mellan den 24 och 26 november. Förutom de sena modellerna kommer racingentusiaster också att bevittna Limited Late Models, Gatuaktier, miniaktier, Southern Lightning Modifieds, Southern Ground Pounders, Chargers, Legends, Bandoleros och alla bilar släpper lös sin raseri under dessa tre dagar.

Bland annat som ex-CARS Tour-mästarna Deac McCaskill och Jared Fryar, 2022 South Carolina 400 victor Brenden Queen, och 2015 års banmästare Jonathan Findley, förväntas Stewart-Haas Racings nyaste rekryt, Josh Berry, också göra sin start på den prestigefyllda 250 -varvlångt lopp. Men för Josh Berry är det speciellt i år, och här är varför.

Josh Berry ser fram emot enastående Joe Gibbs Racing-sensation Denny Hamlin

Det var långt tillbaka 1998 när den första versionen av Thanksgiving Classic någonsin började. Sedan Philip Morris vann det inledande evenemanget har en rad erfarna NASCAR-förare som Scott Riggs och Denny Hamlin lyft cupen vid den berömda Late Model stock car-racet.

Ägaren till 23XI Racing har vunnit detta evenemang 2003 och 2007. Josh Berry har dock chansen att överträffa Denny Hamlin i antalet vinster på detta eftertraktade evenemang. Berry har redan gått ut som segrare under de senaste två åren, och i år ser han fram emot att vinna sin tredje raka titel och prissumman på $50 000.

Tävlingen börjar på fredag ​​med Bandoleros, följt av klasserna Chargers, Legends och Any Car. På dag två, dvs lördag, kommer dessa fyra divisioner att få sällskap av Mini Stocks, Southern Lightning Modifieds och Street Stocks. Huvudevenemanget förväntas dock äga rum söndagen den 26 november. Dagen börjar med en 75-varvs Limited Late Model-funktion och avslutas med ett 20-varvslopp för Southern Ground Pounders.

När han ersätter Stewart-Haas Racing-legendaren Kevin Harvick i sin #4 Ford Mustang, har Josh Berry säkert stora planer för sin debut i Cup-serien nästa år. En av dem är definitivt racing sena modeller. Och det är just därför han har anmält sig till Kevin Harvicks sena modellprogram. Men han är inte den enda.

Josh Berrys snart blivande lagkamrat sällar sig till honom på Kevin Harvick Inc.

Föraren av #41 Ford-maskinen för Tony Stewart i NASCAR Cup-serien, Ryan Preece, har gått med KHI med Josh Berry för tävlingar i november och december. Medan Josh Berry förbereder sig för Thanksgiving Classic, är Preece upptagen med att polera sina färdigheter för den 3 december.

Preece kommer att rocka #62 Ford på Five Flags Speedway i sitt andra framträdande i Snowball Derby, en sen modell av kronjuvelen. Det behöver inte sägas att han är exalterad över att vinna den trots att han är en outsider.

Enligt NBC Sports sa han, “Snöbollsderbyt är ett prestigefyllt lopp för alla de där fulla fenderkillarna, och jag som kommer från nordost och öppna hjul känner mig nästan som en fredlös. Den där killen som inte är från serien och jag kommer att komma in och försöka ta deras trofé.”

Att köra bil för någon som Kevin Harvick är kanske en dröm för många. På den noten sa Preece: “Att köra för Kevin Harvick och KHI, och representera Morton Buildings, skulle det betyda mycket för mig att ta med Tom Dawson-trofén tillbaka till North Carolina och kanske tillbaka till Connecticut en dag.”

Denny Hamlin tar ett elak slag mot sin mästerskapstorka när NASCAR Insider hoppas att “så småningom få det rätt”

Medan FloRacing kommer att täcka Berrys kommande lopp för KHI på Florence Motor Speedway och Southern National Motorsports Park, kommer Racing America att sända Preeces race på Five Flags Speedway. Vi är lika exalterade som du.

RELATED ARTICLES

Mest populär