Wednesday, February 21, 2024
HemNASCARJosh Berry avslöjar hur hans Chase Elliott-ersättningsroll "betalade sig" timmar efter att...

Josh Berry avslöjar hur hans Chase Elliott-ersättningsroll “betalade sig” timmar efter att han återförenats med tidigare Spotter

Stewart-Haas Racing har precis lagt till en till Hendrick Motorsports trogen sitt lag. Efter de pågående spekulationerna har SHR bekräftat tillägget av Chase Elliotts spotter för No.9 Camaro, Eddie D’Hondt, till sin 2024 Cup Series-lista. När laget tillkännagav en föryngrad spotteruppställning för 2024, nykomling och efterträdare till Kevin HarvickNr 4, Josh Berry, har avslöjat händelserna som ledde till hans bekantskap med D’Hondt.

Amerikas favoritvideo idag

Eddie D’Hondt har tillbringat de senaste 12 NASCAR-säsongerna med Rick Hendrick och Co. Han har också erfarenheten av att se lopp för den fyrfaldige cupmästaren Jeff Gordon fram till en framtida NASCAR-mästare, Jaga Elliottringde 2016. När D’Hondt och Berry talade om sitt partnerskap som föregick deras allians 2024, påminde den tidigare JR Motorsports om att han kom närmare den mästerskapsvinnande spottern under sin tid som ersättare i #9-bilen tidigare 2023 .

Josh Berrys band med Eddie D’Hondt under hans tid på HMS har gett resultat

2023 har varit ett tufft år för #9-laget. Efter en skenbensskada för Chase Elliott, kallades Josh Berry av HMS för att ersätta honom. Berry körde #9 i fem lopp och spenderade mycket tid med Elliotts spotter, Eddie D’Hondt. Ett av de anmärkningsvärda resultaten för det nya paret var en andraplats på Richmond Raceway, som fortfarande är Berrys bästa karriär i Cup-serien.

“Eddie och jag korsades först på JR Motorsports men arbetade huvudsakligen tillsammans under min ersättarroll i #9 i år,” mindes Josh Berry. “Jag minns väldigt tydligt att vi gick på lunch. Det var tidigt i stinten där, och det betydde mycket för mig personligen för att vi skulle komma på samma sida och lära känna varandra.”

D’ Hondts tillägg till No.4-teamet kan vara en välsignelse för SHR. Han har vunnit 26 lopp med HMS. Med det legendariska Rodney Childers När han slår skotten på lagradion kan Eddies expertögon vara en spelomvandlare för laget. Berry förstod det i sin första stint med spottern.

“I det stora hela var det en stor möjlighet för mig, och jag hade mycket på min tallrik vid den tiden. Det betydde mycket det han sträckte ut handen för att försöka bygga upp relationen och få mig att känna mig mer bekväm, och jag tror att det lönade sig”, hävdade den tidigare JR Motorsports-föraren.

I och med D’Hondts ankomst har Kevin Harvicks tidigare spotter, Tim Fedewa, också bytt till Ryan Blaneys mästerskapsvinnande lag nr 12. Det verkar som om Harvicks avgång från NASCAR har utlöst en stor spotter-shuffle i Cup-serien.

Stewart-Haas Racing tillkännager ett byte av spotters för sina Cup Series-bilar

Det har skett en hel del rörelser inom organisationen. Andy Houston, den tidigare spottern för Ryan Preece och No.41-teamet, har överlämnats spotteruppgifterna för #10, som kommer att köras av Noah Gragson. Aric Almirolas tidigare bil kommer att ha en ny förare 2024 när Gragson återvänder till Cup Series-racing. Föraren, som var trasslig i kontroverser över sin sociala medieaktivitet, har skrivit på ett flerårigt kontrakt med SHR och letar efter en väg till inlösen. Efter en svag säsong från Preece kommer Houston också hoppas på en förändring i vindarna.

En annan ankomst till spotting-avdelningen är Tony Raines. Raines sågs leta efter Brett Moffitt och Zane Smith förra säsongen. Även om han främst var spotter för Moffitt i Xfinity Series, vakade han också över Zane Smith när 2022 års Truck Series-mästare tävlade i Cup-serien. Raines kommer att ersätta Houston och ta över uppgifterna för laget nr 41.

Jaga Briscoe och No.14-lagets spotter, Joe Campbell, har behållit sin plats. Förar-spotter-duon siktar på att ge laget några vinster den här säsongen. Med Chase Briscoe som försöker vinna mer mark och ta på sig rollen som en ledare som den längsta anställda Cup-föraren på SHR, kommer hans dynamik med Campbell att vara viktig för hans planer.

När det gäller tillståndet för SHR har laget kämpat nyligen. Laget lyckades inte vinna ett lopp 2023, och förutom Kevin Harvick, tog ingen av dess förare till slutspelet. Med en injektion av ungt blod och fräscha ansikten hoppas laget på en betydande vändning. Men hur framtiden ser ut för dem återstår att se.

RELATED ARTICLES

Mest populär