Friday, December 8, 2023
HemNASCARJosh Berry avslöjar betydelsen av Kevin Harvick Inc. Debut mitt i hans...

Josh Berry avslöjar betydelsen av Kevin Harvick Inc. Debut mitt i hans övertagande av SHR #4 – “Att spendera lite tid med honom”

Även om namnet Myrtle Beach 400 nu är föråldrat, förblir den 0,4 mil långa, progressivt vältade Florence Motor Speedway en av de mest unika banorna där ute bara genom hur den uppmuntrar sida-vid-sida-racing. Den här banan är på väg att bevittna det prestigefyllda South Carolina 400-spelet ikväll när Josh Berry kommer att tävla mot sin tidigare chef, Dale Earnhardt Jr.

Bara 24 miles söder om Darlington Raceway kommer denna bana att innehålla Josh Berry som kör #62 Late Model för den legendariske Kevin Harvick. Det är också första gången Berry kommer att köra en Ford Mustang. Det ser ut som att Kevin Harvick planerar att lägga in mer än bara Ford-förare i sitt program. Onödigt att säga att Berrys kommande Ford-resa med Stewart-Haas Racing börjar tidigt med det här loppet.

Josh Berry berättar om sin kemi med Rodney Childers

En förare måste vara i närheten av besättningschefen av många anledningar. Lyckligtvis verkar det som att Berry redan delar ett bra band med sin snart blivande besättningschef när han börjar köra för Tony Stewarts #4 Cup Series-lag 2024. I ett samtal med The Guardians Matt Weaver reflekterade han över sin kommunikation med Rodney Childers.

Josh Berry sa: “Jag tycker att det är bra. Jag mådde riktigt bra av allt med det där. Uppenbarligen är han en besättningschef på hög nivå, vann massor av lopp, jag menar, jag har massor av tro på honom och så för att kunna tillbringa lite tid med honom…vi har alltid haft en ganska bra relation, och att komma för att göra detta bekräftar allt detta.”

Efter att ha slutat först i praktiken var 33-åringen extremt tacksam mot Kevin Harvick och DeLana Harvick för denna möjlighet. Han kände att han hade gjort många förbättringar sedan hans löpning på Hickory förra veckan. ”Jag känner att vi har haft en bra dag; en bra helg”, sa Berry till Weaver. Han sa: “Bilen har varit snabb, vi har haft fart. Bara om att sätta ihop alla bitar för att se till att vi håller.”

Han skulle dock ha sin egen uppsättning utmaningar i det 250 varv långa inslaget. Och det är inte att tävla mot hans gamla chef, Dale Earnhardt Jr. Det handlar mer om strategin och själva loppets karaktär.

Berry blir verklig om sina kommande utmaningar

Den största utmaningen som denna bana kommer att ge förarna är dess unika egenskap; förutom den främre sträckan finns det ingen yttervägg. Advance Auto Parts Weekly Series-mästaren Josh Berry sa till NASCAR: “Det är ovanligt första gången du går dit och upplever det. Men efter ett tag är det ingen stor grej. Det är ett riktigt roligt spår.”

Även om det inte är en stor sak för Berry, är det här loppet en 400 mil lång kamp. Och det kommer med sina egna nackdelar. Mer avstånd resulterar i fler däckskador och därför bör gropstrategier utformas med största försiktighet. Berry sa, “Det är ett långt lopp, många däck faller uppenbarligen … mycket strategi inblandad så vi såg bara till att vi fick alla bitar på plats för att tävla bra ikväll.”

Dessutom kommer Berry också att möta den titelförsvarande mästaren, Brenden “Butterbean” Queen. Carson Kvapil, som precis besegrade Queen i CARS Tour-mästerskapet, kommer också att starta i kväll.

Kevin Harvick avslöjar det enda elementet från sin racingkarriär när han går i pension

Han har dock stora förhoppningar på sin löpning. Att ha någon som Rodney Childers i laget är verkligen lugnande. “(Jag) uppskattar verkligen Rodneys insats i det här. Cupserien är en sådan grind; att han kommer tävla med oss ​​här de kommande veckorna har betytt mycket för mig. Det är en fantastisk möjlighet för oss att arbeta tillsammans”, tillade han.

Det är bara en fråga om några timmar innan racinggemenskapen får se hur Josh Berrys sena modellbilracingsatsning går för honom. Håll utkik på FloRacing för deras exklusiva livebevakning.

RELATED ARTICLES

Mest populär