Wednesday, December 6, 2023
HemNFLJosh Allen ger efter för "Madden Curse": En snabb titt på Patrick...

Josh Allen ger efter för “Madden Curse”: En snabb titt på Patrick Mahomes och andra som flydde

Josh Allen, vanligtvis maestro i rutnätet, slog en sur ton i vecka 10 mot Denver Broncos. The Buffalo Bills quarterback, som är känd för att orkestrera symfonier av touchdowns, fann sig trasslad i avlyssningsdissonans mot Broncos Brigade. Nu skryter Bills med ett offensiv i toppskiktet, ett järnklädd försvar, en lojal fanbas och en tränargrupp som är vassare än en välslungad spiral. Men, boy oh boy, beslutet att visa Allen på omslaget till Madden NFL 24 kastade en skiftnyckel i de vinnande växlarna.

Trots att han hyllats som en topp-3 QB, överskuggas Allens touchdowntango av en obeveklig dans med omsättningar, vilket leder ligan med svindlande 15. Den huvudmisstänkte? Den ökända “Madden Curse”, som bevisar att den inte är redo att gå i pension ännu. Det är tillbaka med hämnd, återuppstått som en rutnätszombie. Allen spelar en skräckshow av fotboll (enligt hans höga standard), och alla spelar detektiv för att avslöja grundorsaken. Det visade sig att förbannelsen låg på sikt hela tiden.

Josh Allen vs. The Madden Curse: En olycklig dans av omsättningar och fumlar

Två decennier djupt in i Madden-arvet, och det är som att försöka undvika en blixt för det går inte att undkomma Madden Curse. Ända sedan Garrison Hearsts fotled fick en träff under 98 års berömmelse efter Madden NFL 99, har det varit en smärtbok för omslagsstjärnor. det har varit som en kristallkula som förutsäger skador för täckstjärnor. Som en otäck trend dök upp. Tillfällighet? Nä, det har blivit mer förutsägbart än en tvåminutersövning.

Nu, om du trodde att allt bara var läskigt hokuspokus, tänk om. Spelare började ha säsonger som fick skräckfilmer att se ut som rom-coms. Några försvann till och med ur ligan snabbare än en runback med en tydlig väg till målzonen. Se den kusliga musiken, och det senaste offret som kliver in i det förbannade rampljuset är ingen mindre än Josh Allen.

Visst, Bills maestro kanske slår mot mottagare med prickskytteliknande precision, men när det kommer till omsättningar, kastar han fler pick-sexar än komplimanger. Allen är på väg mot en karriär-high 19 avlyssningar 2023, med en sida av fumbles – fyra för att vara exakt, förlora tre av dessa dåliga pojkar. Konsistens är trevligt, säger de, och Madden Curse är tillbaka, och lindar in NFL i en famn av besvikelse. Det är som ett urverk, och besvikelsen kom precis in på en säsong till.

Playbook of legends: Mahomes, Brady överlever Madden, men kommer Allen att komma loss?

Med Madden Curse iscensatt en comeback, lyckades några rutnätsgladiatorer undvika hexen. Först ut har vi Patrick Mahomes, Kansas City Chiefs trollkarl som quarterback. Han skakade av sig förbannelsen under sitt debutframträdande omslag i Madden NFL 20 och 22. Men säsongen 2021/22 har kastat honom några oväntade kurvor.

Sedan är det det tidlösa underverket, Tom Brady, som pryder omslaget till Madden NFL 18 och 22, The Goat Edition. Brady överlevde inte bara Madden Curse utan fick en smak av säsongens MVP-förbannelse istället. Det är som att han bytte ut en mytisk besvärjelse mot en annan. MVP-mojo kostade honom Super Bowl-segrar mot Giants ’07/’08 och Eagles ’17/’18. Det visar sig att när du är lika legendarisk som Brady har du en hel lekbok med förbannelser att brottas med. Kommer Josh Allen att kunna skaka av sig förbannelsen? Håll ögonen öppna för att ta reda på det.

RELATED ARTICLES

Mest populär