Tuesday, February 27, 2024
HemBoxingJoseph Parker avslöjar avgörande råd Tyson Fury gav honom för Deontay Wilder...

Joseph Parker avslöjar avgörande råd Tyson Fury gav honom för Deontay Wilder på Day of Reckoning Fight Card: “Få inte…”

Efter att ha kämpat Deontay Wilder tre gånger, Tyson Fury är den bästa personen att ge råd till en fighter om hur man kan slå tungviktsjätten. Och så gjorde han. Medan Joseph Parker förbereder sig för en av karriärens största sammandrabbningar mot Wilder, avslöjade han att han sökte råd från “The Gypsy King” som kunde hjälpa honom att förbereda sig för vad som komma skall den 23 december.

Amerikas favoritvideo idag

Detta är förmodligen det mest staplade evenemangskortet i nyare historia, på grund av föreningen av andra välkända boxare som Anthony JoshuaDeontay Wilder och Dmitry Bivol. I skuggan av dessa ståndaktiga har Parker, underdogen, knappast råd med några brister. För att mildra sådana chanser sökte han några välbehövliga råd från Tyson Fury; och råd han fick.

Tyson Furys råd till Joseph Parker

För ‘Day of Reckoning’, som en del av co-main event, kommer Joseph Parker att kliva upp för fjärde gången i år mot sin motståndare, Deontay Wilder, som går in i ringen efter mer än ett år. Wilder är dock en formidabel motståndare mot vilken en slip kan bli ett kostsamt misstag. Så när Boxning Social frågade Parker om råden som Fury gav honom, och han sade självsäkert: “Bli inte träffad med höger hand. Och det var det. Lyssna, jag har kommit upp i det här träningslägret. Andy har kommit på en bra plan. Och jag ska gå ut dit och prestera efter bästa förmåga och ta hand om affärer.”

I ett annat samtal med TalkSport, fightern talade också om hur WBC-mästaren hjälper honom i hans kamp mot Wilder. Han noterade, “Tyson kunde ge mig lite råd och lite kunskap om att bekämpa Deontay Wilder… Han har gett mig några tips och råd och han har faktiskt hjälpt mig med sparring så när jag har behövt Tysons hjälp har han alltid funnits där, så tack till honom för att han alltid tog sig tid att hjälpa mig, speciellt för det här lägret och den här kampen som kommer.” Kingdom Arena i Riyadh.

“Gypsy King” vet nyanserna av hur man slår Wilder. Han talar trots allt av erfarenhet.

Fury talar av erfarenhet

2018 utmanade ‘The Bronze Bomber’ Fury för hans WBC-titel i tungvikt. Men även om de flesta hoppades på att Fury skulle vinna den kvällen, blev det ingen seger. Det slutade oavgjort. Men det var ett nära samtal för Fury efter att han tappades två gånger den kvällen av sin motståndare. Sedan, nästan två år senare, i en revansch, tog Fury sin kraft och släppte Wilder i omgångarna tre och fem, och vann via en TKO. Wilder, långt borta från att erkänna nederlag, kallade på Gypsy King ännu en gång året därpå. I en dödlig sammandrabbning gick Wilder ner i omgångarna tre, tio och elva. Fury kunde inte heller undgå sin motståndares vrede och gick två gånger i omgång fyra. Så småningom behöll Tyson Fury sin titel via en knockout.

Flera år senare, när hans chans att tolka sin erfarenhet kommer in i spelet, är han helt spel. “Undvik högerhanden! Det är mitt tips till Parker. Vad mer kan du säga? Bli inte träffad av högerhanden så vinner du kampen. Lätt dag, eller hur? Låter lätt i alla fall. Jag tror att Parker kommer att göra honom”, konstaterade Tyson Fury.

För The Day of Reckoning har Parker inget annat val än att ta med sig sitt bästa spel. Att kullkasta sådana tunga förutsägelser mot honom kommer att bli hans största framgång hittills. Tror du att Joseph Parker kommer att kunna göra det? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär