Monday, December 4, 2023
HemSoccerJose Mourinho avslöjar en spelare som utrotade Real Madrids problem efter Cristiano...

Jose Mourinho avslöjar en spelare som utrotade Real Madrids problem efter Cristiano Ronaldos exit

Inom fotboll definieras berättelser vanligtvis av ikoniska spelare. Nyligen påminde den berömde portugisiske tränaren och tidigare Real Madrid-tränaren Jose Mourinho tiden då Cristiano Ronaldo säger adieu till Real Madrid och lämnar frågor kring lagets framtid. Men trots Ronaldos frånvaro trodde Mourinho på en spelare som var kapabel att ta ansvaret.

När dammet lagt sig efter Ronaldos utträde 2018 hävdade Mourinho att det fanns en spelare som perfekt fyllde tomrummet efter sin högsta målskytt.

Mourinho lyfter fram effekterna av den tidigare Real Madrid-stjärnan efter tomrummet efter Cristiano Ronaldo

Jose Mourinho var hjärnan bakom Real Madrids taktik och strategier från 2010 till 2013. Den portugisiske tränaren talade nyligen om den tidigare Real Madrid-stjärnan och fransmannen Karim Benzema hans utveckling och den avgörande roll han spelade för att revitalisera truppen efter Ronaldos utträde. Även om Benzema vann Ballon d’Or-titeln under sin tid i Real Madrid, går Mourinhos beundran för Benzema mer än bara utmärkelser.

Mourinho sa: “Det var inga problem i Real Madrid efter Cristiano Ronaldos avgång eftersom Benzema var närvarande. Benzema är en fantastisk spelare. Han är starkare nu än han var för 10 år sedan. Han är vältränad, snabb, generös, kort sagt en speciell spelare.” AS Roma-tränaren erkände fransmannens skicklighet och lyfte fram hans färdigheter på planen, vilket hjälpte Los Blancos att komma ut ur

Benzemas statistik talar mycket om hans inflytande. Säsongen 2018-19 gjorde han imponerande 30 mål i alla tävlingar, vilket ledde Real Madrid genom en berg-och-dalbana. Mourinhos beröm bottnar i de resultat som Benzema levererade, vilket höll klubben i strid om eftertraktade troféer.

Mourinho hyllar Benzemas utveckling

Jose Mourinho var positivt en av de stora vägledande krafterna för Karim Benzema. Under Mourinhos tid i Real Madrid formade han Karim Benzema till den spelare han är idag. Den portugisiske tränaren erkände att han var hård mot Benzema och tänjde på sina gränser för att få ut det bästa.

“När jag var hans tränare var han en mycket begåvad spelare som letade efter sin identitet som en spelare på högsta nivå. Jag ville att han skulle växa så fort som möjligt och jag var hård mot honom. Jag vet inte om jag påverkade hans utveckling, det är bara han som vet, men hans mycket starka karaktär gjorde att han gick framåt. Men jag är väldigt glad för hans skull. Han är en fenomenal fotbollsspelare på toppen av sin potential, fysiskt, mentalt och taktiskt”, erkände Mourinho.

När rykten snurrar om Mourinhos potentiella flytt till den saudiska klubben Al-Ittihad, fascinerar tidpunkten för hans beröm till Benzema fansen. Kan denna beundran antyda en potentiell återförening mellan tränaren och anfallaren? Svaret kommer med tiden. Vad tror du om Mourinhos utsikter att ansluta till Al-Ittihad? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär