Sunday, February 25, 2024
HemSoccerJorge Jesus avslöjar att Al Hilal lider av en stor brist innan...

Jorge Jesus avslöjar att Al Hilal lider av en stor brist innan han möter Lionel Messis Inter Miami

Det är klart för de mest efterlängtade och hårda vänskapsmatcherna i klubben Riyadh säsongscup. Med tanke på att det är inofficiellt, skulle du förvänta dig att teamen är lite kavaljera om det. Under tiden, Al Hilals tränare, Jorge Jesus, är en man utan ursäkter. Och när hans klubb möter det framväxande Inter Miami, förväntas de vara favoriterna, med tanke på deras senaste form och rika historia. Men den portugisiske tränaren har också ett stort problem, som kan balansera eller till och med svänga pendeln mot Lionel Messis Inter Miami.

Tävlingen kanske inte verkar få så många ögonglober som den senaste dansen med Cristiano Ronaldo. Men Inter Miamis svaga lag, efter att ha förlorat några försäsongsmatcher, har många saker att bevisa både för sig själva och för fansen. Och spelet mot ett bristfälligt Al Hilal-läger kan göra underverk för deras förmåga.

Stor nackdel Jorge Jesus möter under deras sammandrabbning mot Lionel Messi

Al Hilal har varit på en blitzkrieg, minst sagt. Eftersom enheten var obesegrad i alla stora turneringar den här säsongen var enheten tätt packad som en diamant. Och eftersom några av deras element saknas, känner Jesus att det kan vara ett hinder. Han sa nyligen: “Vi lider av en stor brist. Vi har 11 spelare med landslaget, men matchen är viktig, och vi kommer att ge allt vi har för att vinna.” Men vilka saknas huvudspelarna?

Jesus:

Vi lider av en stor brist.Vi har 11 spelare med landslaget, men matchen är viktig och vi ska ge allt vi har för att vinna. pic.twitter.com/4PkLPB2HRW

– Sportevenemang (@NewsNow4Sports) 28 januari 2024

Al Hilal kommer att vara utan ganska många kärnspelare. Laget kommer att missa sitt stora backlinjefort mot Lionel Messi och Co. Målvakten Bono och mittbacken Kalidou Koulibaly är ute och spelar i AFCON. Andra försvarare, Ali Al Bulaihi, Saud Abdulhamid och Hassan Tambakti, är med i Saudiarabiens trupp till AFC Asian Cup.

Andra viktiga spelare i det saudiska laget är Saleh Al-Shehri, Mohamed Kanno och Abdulelah Al Maliki. Ändå behandlar Jesus detta som en viktig match och ett bra sätt att hålla resten av truppen redo för den återstående säsongen.

Inter Miami-utmaningen togs positivt av Jesus mitt i ett utarmat trupp

Den portugisiske tränaren leder klubben med gott exempel. Trots frånvaron av tältspelaren Neymar visade sig Jesus vara en taktisk hjärna som värvade olika spelare. Stjärnor som den uppskattade Aleksandar Mitrovic, tillsammans med Malcom och Sergej Milinkovic-Savic, har varit trogna den här säsongen. Och de kommer att visa sig vara avgörande i dagens inledning av Riyadh Season Cup.

LÄS MER – “Angry” Berbatov säger åt Antony att titta på Lionel Messi och andra kantspelare för att rädda hans Manchester United-karriär

Under tiden sa Jesus också att det inte skulle vara vänligt för honom. “Jag anser att det är officiellt, och det kommer att hjälpa oss att förbereda oss innan vi tävlar om AFC Champions League. Visst blir matchen annorlunda om vi har fullt upp, men vi är redo.” Och det ser ut som att den portugisiske tränaren är redo att avsluta säsongen på topp.

Inlägget Jorge Jesus avslöjar att Al Hilal lider av en stor brist innan han möter Lionel Messis Inter Miami dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär