Tuesday, February 27, 2024
HemGolfJon Rahm hoppar av PGA-touren och går med i LIV Golf i...

Jon Rahm hoppar av PGA-touren och går med i LIV Golf i en revolutionerande upprörande affär

Affären har slutits. Jon Rahm och LIV Golf är nu officiella. Den tidigare PGA Tour-spelaren Rahm hade skapat rubrikerna för ett spekulerat LIV Golf-drag sedan Ryder Cup 2023. Golfsilon hade sina tvivel om den regerande Masters-mästarens drag – som eskalerade efter att golfaren beslutade att dra sig ur den PGAT-stödda TGL för veckor sedan. Nu, med nyheten om avböjningen officiellt ute, förväntar sig sportvärlden att spänningen mellan LIV och PGA Tour kommer att eskalera ytterligare.

Amerikas favoritvideo idag

Affären har varit ett slag för inte bara fansen utan även för spelarna på PGAT. Flytten har skett på den 29-åriga golfstjärnans topp i karriären efter att spelaren haft ett framgångsrikt år med fyra segrar, inklusive Masters, och bidragit till Europas Ryder Cup-seger. Kontraktet är på enorma $300 miljoner plus, och så har blivit samtalet i varje golfkrets med människor som ifrågasätter Rahms motiv att flytta.

Jon Rahms överraskande byte till LIV Golf mitt i PGA-tourens turbulens

Jon Rahm, världen nr. 3, har tagit silon med överraskning efter att ha skrivit på avtalet med den Saudi-stödda LIV Golf i ett drag så “tyst” att de flesta av golfvärlden nästan inte trodde det. Flytten ses som en del av de större förändringarna inom professionell golf – särskilt med förhandlingar mellan PGA Tour och LIV Golf som står inför de senaste utmaningarna.

Rahms plan att hoppa av PGAT var oförutsedd efter spelarens senaste ställning i proffsvärlden, där han påstod att pengar aldrig har varit hans prioritet. Efter Ryder Cup hade spelaren förnekat LIV Golf-påståendena, vilket gav lite hopp för PGAT-fans om framtiden för spelaren på touren. Men nu, efter att ha officiellt gjort anspråk på LIV Golf-pengarna, har Rahms beslut väckt frågor om avtalets inverkan på hans framtida Ryder Cup-status eftersom många europeiska LIV-spelare har förlorat sitt DP World Tour-medlemskap – vilket gör dem inte kvalificerade för det tvååriga evenemanget.

Den senaste tiden har det hänt mycket även på PGAT-sidan. Turnéns ramavtal med Saudiarabiens PIF i juni syftade till att avsluta antitrusttvister men har öppnat båda enheterna för USA:s regerings granskning. PGA-touren överväger också ekonomiskt stöd från olika företag, vilket har setts som många, ett steg för att ha ett tillägg eller potentiellt ett PIF-alternativ. Flytten har nu också förväntat väckt frågor om turnéns ekonomiska framtid.

Rahms beslut att gå med i LIV Golf kan ha en djupare effekt på den mycket känsliga balansen mellan de två kretsarna, vilket också innebär att det potentiellt kan avsluta deras avspänning.

RELATED ARTICLES

Mest populär