Friday, December 1, 2023
HemGolfJohn Daly, Joel Dahmen och fler: 5 golfare som har visat ett...

John Daly, Joel Dahmen och fler: 5 golfare som har visat ett anmärkningsvärt mod i sin uppförsbacke mot cancer

Erik van Rooyen vann 2023 World Wide Technology Championship med en tvåtaktsseger över Matt Kuchar och Camilo Villegas. Han förväntades inte konkurrera om ledningen, men han slog oddsen för att vinna titeln. Allt detta var möjligt eftersom att driva honom mot sitt mål var en inspiration utan dess like!

Rooyen tillägnade sin vinst till sin bästa vän, Jon Trasamar, som kämpar mot cancer, och det var för honom som golfproffset pressade sig hårdare och hårdare för varje slag. Rooyen talade till och med känslomässigt om Jon i intervjun som följde och betonade betydelsen av att spela för en större sak.

Segraren är dock inte den enda i golfvärlden som har sett den förrädiska sjukdomen. Faktum är att det finns många proffs själva som har kämpat mot cancer och fortsätter att göra det, och namnen inkluderar golfspelare som John Daly och många fler.

John Daly och fyra andra golfare som har drabbats av cancer

Cancersjukdomen är som en blodiggel; det fastnar på en person och suger livet ur honom. Effekten av denna sjukdom känns inte bara av patienten utan också av hans familj och vänner. Det finns PGA Tour golfare såväl som andra golfare som har upplevt cancersjukdomen på egen hand.

År 2020, det färgstarka John Daly upptäckte att han hade cancer i urinblåsan. Under hela sin behandling förblev han optimistisk att han skulle kunna besegra sjukdomen. I april 2021 förklarades hans råd godartat. Daly fortsätter nu att leva sitt liv till fullo genom att spela golf precis som han gjorde tidigare och inspirera andra.

Efter att ha gjort sitt bästa vid kvaltävlingarna och lagt ner dag och natt av hårt arbete, Joel Dahmen blev professionell 2010. Men livets prövningar och prövningar var inte över. Ett år senare fick han diagnosen testikelcancer. Han lyckades ta sig igenom och använde sin utmanande tid för att komma ut starkare och bättre.

Charlie Rymer, ett tidigare PGA Tour-proffs som blev TV-sändare, stod inför en utmanande resa med tjocktarmscancer. Efter upptäckten av en polyp under en rutinkoloskopi, genomgick han en operation för att ta bort en del av sin tjocktarm, bara för att lära sig att han hade tjocktarmscancer i stadium 3 som hade spridit sig till hans lymfkörtlar. Rymer uthärdade kemoterapi och dess biverkningar och blev till slut cancerfri efter fyra behandlingscykler.

Paul Azinger, mitt i sin goda golfkarriär möttes av en formidabel motståndare, lymfomcancer. Denna oväntade händelseutveckling skakade golfvärlden. Trots den skrämmande diagnosen blev Azingers orubbliga kristna tro hans ledstjärna. Hans triumferande kamp mot cancer inspirerade inte bara många utan ledde också till släppet av hans bok, “Zinger: A Champion’s Story of Deermination, Courage, and Charging Back”, som skrevs tillsammans med Ken Abraham. Azingers berättelse exemplifierar trons kraft i att övervinna livets tuffaste utmaningar.

Jon Trasamar råkar också vara en golfspelare som har spelat sporten på collegenivå vid University of Minnesota. 2014 vann han och hans lagkamrater 2014 Big Ten Championship. Men hans liv tog en svår vändning när han fick reda på att han brottades med melanom. Erik van Rooyen bekräftade att John har ungefär 6 till 10 veckor kvar och kommer att flyga ut för att träffa sin vän, förmodligen för sista gången snart.

Dessa golfare lever för att inspirera genom sina beröringsstrider, och utan tvekan kommer många, både inom och utanför sporten att hämta inspiration från dem!

RELATED ARTICLES

Mest populär