Wednesday, February 28, 2024
HemNBAJoel Embiids största fan bryter tystnaden efter att den stora mannen överskuggar...

Joel Embiids största fan bryter tystnaden efter att den stora mannen överskuggar Kobe Bryants historiska dag

Joel Embiid skriver om historien i Philadelphia. För en franchise som har haft sin beskärda del av legendariska centra i det förflutna, ger den kamerunska stormannen dem alla en springa för pengarna. Efter sin senaste imponerande prestation mot San Antonio Spurs har Philadelphia 76ers-legenden Allen Iverson nu erkänt den regerande ligans MVP.

‘The Answer’ har alltid visat sin kärlek och sitt stöd för ‘The Process’. Men efter att ha tappat 70 poäng på årsdagen av Kobe Bryants historiska prestation, hade AI bara en sak att säga om Embiid. Allen Iverson delade en bild av Joel Embiid på sociala medier med “70” skrivet på bilden. Han rubricerade helt enkelt inlägget, “MVP”, medan han taggade 6x All-Star.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Allen Iverson (@theofficialai3)

Matchupen mellan Victor Wembanyama och 2023 års NBA MVP var mycket efterlängtad av fansen. Embiid visade dock världen att fransmannen har en lång väg kvar att gå innan han kommer ikapp den kamerunska stora. Längs vägen överträffade han det tidigare franchiserekordet på 68 poäng som innehas av Wilt Chamberlain.

Embiid brann hela natten. Trots att han tog 41 skott gjorde han 58 % av sina skott och gick till linjen 23 gånger. Och att göra detta på Kobe Bryants speciella kväll betydde mer för Embiid, eftersom han senare avslöjade en hjärtevärmande historia under presskonferensen.

Joel Embiid var influerad av Kobe Bryant

Det är ingen hemlighet att Joel Embiid introducerades till basket i en senare ålder än de flesta. Han var 15 år när han först började spela basket. Det var dock Kobe Bryant som påverkade den unge spelaren att fokusera på spelet.

Embiid sa under presskonferensen efter matchen, “Från det att jag började spela var Kobe min kille … han var anledningen till att jag började spela basket. Det är roligt för samma natt hade han 81.”

Embiid är tacksam mot Kobe Bryant för att han är den ultimata inspirationskällan. Bryant var dedikerad till sitt hantverk, och hans arbetsmoral och passion för spelet motiverade andra. Embiid var en av dem. Den 22 januari 2006 tappade Black Mamba 81 poäng på Toronto Raptors. 18 år senare verkar hans arv vara i trygga händer.

Läs mer: “Ge inte AF*** vad han gör”: Legenden om trollkarlar avslöjar varför ringlös Michael Jordan gick upp till GET-status

Vad tycker du om Joel Embiids historiska kväll? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan!

Inlägget Joel Embiids största fan bryter tystnaden efter Big Man Over Shadows Kobe Bryants historiska dag dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär