Tuesday, February 27, 2024
HemGolfJoaquin Niemann WITB 2024: Utforska Torque GC Captain's Bag

Joaquin Niemann WITB 2024: Utforska Torque GC Captain’s Bag

Den chilenske golfaren gjorde precis ett historiskt rekord för utbrytarligan. Joaquin Niemann sköt den näst lägsta rundan av 59 på LIV Golf Mayakoba, vilket är bara ett slag från Bryson DeChambeaus 12 under 58 under säsongen 2023.

Den 2-faldiga PGA Tour-vinnaren är en nyligen vinnare av ISPS HANDA Australian Open och leder för närvarande fältet på El Camaleon. Niemanns strategiska spelupplägg kan tillskrivas hans långa, oförändrade klubbupplägg, som har hedrat honom med 10 professionella segrar.

Joaquin Niemanns föredragna arsenal för LIV Golfs säsongsinledning

Den engångsvinnare av DP World Tour är en PING-golfspelare. Sedan sin debut 2018 har Niemann stannat kvar hos samma utrustningsmärke. Han kommer att fullfölja sex år den här säsongen. Den första klubban på den chilenska golfarens väska är PING G430 LST Driver med 10,5 graders loft. Han kopplar ihop den med Graphite Design DI 6-X-skaftet.

Föraren säljs för $579,99 på PGA Tour Superstore. Föraren hjälpte Niemann att bli sexa på LIV Golf med en körsträcka på 314,1 yards. För sin Fairway Woods har Torque GC-kaptenen valt en 3-trä och en 5-trä. 3-Wood på Niemanns väska är G430 MAX Fairway med 15 grader och utrustad med ett grafitdesign DI 8-X svart skaft, tippad med 1 sedan.

7-träet är PING G425 MAX Fairway vid 20,5 grader, men han har anpassat sig till 19,5 grader. Den har försetts med samma skaft. Båda träslagen är prissatta till $349,99 per klubb. Niemann brukade ha en G430 hybrid fram till förra säsongen, men den har tagits ur sin väska för LIV Golf Mayakoba.

Niemann bytte sitt PING iBlade järnset med Blueprint S strykjärn (5-PW) ihopkopplad med ett Project X 6.0 skaft. Strykjärnet har en tom hålighet utrustad med patenterad teknologi, vilket skapar fickor i klubborna. Järnen i setet säljs för $235 per klubba.

Kilar, putters och mer från Niemanns väska

För några månader sedan använde Niemann Glide 3.0 och Forged Pro Wedges, men med en hybridbyte hade han även bytt ut kilarna. Istället använder han 52S och 56S med PING prototypkilar med ett Project X 6.5 skaft och ett GP TV 58 ribbgrepp. Kilarna är fortfarande under tillverkning och är därför inte tillgängliga för allmänheten.

Läs mer: “Otroligt”: Joaquin Niemann överglänser Anthony Kims arv i en Gary Matthews bekännelse

Den chilenske golfarens val av putter är lite traditionellt; han använder PING PLD Anser Custom Putter. Klubben har ett 3-graders loft och 23 graders lie, parat med ett kromskaft och matt rå finish. För bollen har han valt att Titleist Pro V1x. Detta är utrustningen som Nieman använde för sin näst lägsta runda på golfbanan designad av Greg Norman.

Inlägget Joaquin Niemann WITB 2024: Exploring the Torque GC Captain’s Bag dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär