Wednesday, February 1, 2023
HemMMAJiri Prochazka Skadeuppdatering: Ex-UFC-mästare gör fantastiskt första framträdande efter operation för "Värsta...

Jiri Prochazka Skadeuppdatering: Ex-UFC-mästare gör fantastiskt första framträdande efter operation för “Värsta axelskadan i UFC-historien”

Alla UFC-fans har skickats in i ett tillstånd av chock. Jiri ‘BJP’ Prochazka har lidit av allvarliga axeltrauma och har enligt uppgift tappat sin titel i lätt tungvikt. Nyheten har berört alla fans såväl som andra fighters eftersom Prochazka hade en titelförsvarsmatch i det kommande UFC 282 som han var tvungen att släppa. Axelskadan ägde rum i ‘BJP:s eget gym medan han tränade inför en kommande revansch.

Dana White dök upp i Paddy Pimbletts podcast där han ombads beskriva Jiri Prochazkas tillstånd.

Hela historien:

Jiri ‘BJP’ Prochazka tränade enligt uppgift för en revansch med Glover Teixeira när axelskadan inträffade. Man skulle kunna tro att det är hans lysande tur att han var på sitt eget gym när skadan inträffade. Så är dock inte fallet.

Som Dana White förklarar, “Vad som hände var att det dök upp och han hade några killar där på gymmet [try to put it back in socket] och den slet skiten ur den och förstörde hans axel.”

🤩⚡️🙏⚡️🤩 pic.twitter.com/kiBZKTANEQ

— Jiri BJP Prochazka (@jiri_bjp) 8 december 2022

Även om mästaren nu har återhämtat sig lite från skadan; White har enligt uppgift nämnt i podden att läkaren blev chockad efter att ha sett skadan. “Under alla år av UFC är det här den värsta axelskadan vi någonsin sett,” tillade White.

DYK DYPARE

Naturligtvis kallas “BJP” så av en anledning. Han sa till läkaren att han skulle vara redo att slåss inom 5 månader. Det var då läkaren bad honom att vara “realistisk” om saker och ting.

Konsekvensen:

Den älskade UFC-mästaren var på sin vanliga träning när hans karriär sattes på spel av ödets beslut. Med tanke på skadans svårighetsgrad; det var tydligt att mästaren inte var i någon position att utkämpa sin kommande titel-försvarsmatch. Även om Prochazka hade möjligheten att behålla sin titel för lätt-tungviktskategorin tills han var helt återställd för att försvara den, bestämde han sig för att lämna den vakant.

Denna lediga titel ledde till att Jan Blachowicz och Magomed Ankalaev planerade en titelkamp i UFC 282 som snart kommer att äga rum. Även om fansen är upprörda just nu över det faktum att Prochazka inte kommer tillbaka någon gång snart; vad de förbiser är att han har ett snabbt tillfrisknande. Han kanske fortfarande inte kan kämpa på några månader till, men låt oss inte tappa hoppet och be för mästaren att bli bättre snart.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär