Saturday, December 9, 2023
HemNASCARJesse Love avslöjar den verkliga anledningen bakom att lämna Venturini Motorsports efter...

Jesse Love avslöjar den verkliga anledningen bakom att lämna Venturini Motorsports efter att ha vunnit Arca Menards Series

Medan Championship 4-förarna slogs om Truck Series-trofén imponerade ett helt nytt bidrag från Tricon Garage i Phoenix. ARCA Menards Series-mästaren 2023 Jesse Love fick en topp 5-placering i sin tredje start någonsin i en NASCAR-serie. När racingcommunityt förväntade sig en lastbilssäte på heltid hoppade Richard Childress Racing över det steget och tillkännagav Loves inkludering i Xfinity Series nästa säsong.

Den tidigare Venturini Motorsports-stjärnan avslöjade händelserna som ledde till det betydelsefulla beslutet i ett samtal med Out of the Groove. Dessutom utökade besättningschefen #20 för Jesse Love sitt helhjärtade stöd i en exklusiv intervju med EssentiallySports.

Jesse Love dras av Richard Childress och blivande besättningschef för Xfinity

Jesse Love är utan tvekan full av talang, vilket visades i hans häpnadsväckande prestationer förra säsongen. Inte nog med att den stigande superstjärnan vann 10 ARCA Menards-lopp för att vinna serietiteln, Love körde också tre lastbilslopp förra året med anmärkningsvärda avslutningar på 9:e, 13:e och 4:e plats. När dessa mål öppnade flera dörrar för hans NASCAR-inträde, sökte den 18-årige föraren efter ett racerteam som kunde ge honom samma atmosfär av familj och tillhörighet som hans ARCA-team Venturini Motorsports.

Inte ens i sina vildaste drömmar hade Jesse Love inte förväntat sig ett erbjudande från det framstående laget av Richard Childress. Men det var det varma mottagandet och miljön från det laget som till slut säkerställde Love att hans beslut fattades. I en intervju med Eric Estepp, utvecklade Love, “Vi pratade mitt på året och uppenbarligen var jag intresserad eftersom det är RCR men jag tänkte inte fortsätta med det eftersom jag var tänkt att köra i princip heltid i en lastbil och sedan när den möjligheten togs ifrån mig var det en slags vändpunkt.”

Han fortsatte vidare, “När RCR pratade med mig igen efter det gick det väldigt snabbt och jag gick för att träffa dem och jag bara älskar atmosfären och jag älskar butiken och älskar människorna och jag är en stor människor så jag hade att ha rätt människor.” En annan avgörande faktor som befäste flytten för Jesse Love var möjligheten att slå sig ihop med Truck and Xfinity-mästerskapsvinnande besättningschef Danny Stockman. Love sa, “Självklart när jag hörde Danny Stockman göra det, det var också enormt, så jag vet att det är mycket att packa upp.”

Dessutom kan Love bara se en potentiell Cup flytta genom RCR:s vägledning. Han bekräftade, “I slutet av dagen finns det en väg till Cup för mig där jag är just nu och jag vet inte om jag såg det där jag var tidigare. Det är precis på RCR som om jag går förbi muggbutiken på väg till Xfinity-butiken där det är mycket rörelse uppenbarligen och det verkade bara med att försöka hålla munnen stängd så gott som möjligt som det var det bästa draget för mig på den tiden .”

Venturini Motorsports besättningschef Shannon Rursch kunde inte hålla med mer och gav till och med råd om det bästa sättet att navigera denna karriärväg i en exklusiv diskussion med ES.

ARCA Menards Crew Chief guidar Jesse Love genom knepiga NASCAR-territorier

Den erfarna besättningschefen visste att NASCAR-världen var en helt annan bollmatch än ARCA-serien. Intensiteten på trycket och strålkastarljuset skulle naturligtvis vara mycket högre. Skicklighetsnivån och tekniken som krävs för att tävla i Truck Series kontra Xfinity Series skulle också vara mycket olika.

Även om Shannon Rursch trodde på sin champion-förare Jesse Love, föreslog han: “Jag tror att han har erfarenhet av liknande situationer, vi tar bara lite humör av det och låter det inte komma ut så offentligt som det är i Xfinity Series eller Cup Series.”

“Självklart, när du har en organisation som förbereder riktigt snabba racerbilar och du har riktigt bra racerbilsförare som RCR gör, då och då kommer du att hamna i den situationen.” Med stöd från hans ARCA-lag och stöd från hans framtida Xfinity-lag skulle fansen vara glada över att se den unga talangen under den kommande säsongen.

BREAKING News: Richard Childress Racing tillkännager 2023 ARCA Champ som Sheldon Creeds ersättare

RELATED ARTICLES

Mest populär